Anunțuri publicitare
NEWS ALERT

FOTO VIDEO CUP a decis ce se întâmplă în cazul facturii uriașe pe care trebuie să o plătească o familie din Focșani

master
15:53, 2 februarie 2018

Cazul familiei Ilie, din Focșani, care a primit acasă în luna ianuarie o factură enormă pentru consumul de apă, în valoare de 9.000 de lei, situație relatată pe larg de presă, a fost luat astăzi în discuție și de către conducerea Companiei de Utilități Publice, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit directorului CUP, Gheorghe Vasilescu, în ultimele zile a fost efectuată o verificare metrologică la un laborator autorizat a apometrului care a înregistrat aproximativ 2.500 de metri cubi de apă, iar concluzia a fost că apometrul este funcțional. Iar acest consum foarte mare a fost înregistrat din iulie 2017, de la ultima citire a apometrului, până în luna decembrie, când angajații CUP au făcut au revenit cu noua citire, media lunară de plată până atunci fiind de aproximativ 100 de lei. În consecință, șefii CUP spun că familia Ilie este obligată să plătească acea factură cu valoare mare. Cu această ocazie, conducerea CUP a prezentat și câteva fotografii făcute acasă la familia care reclamă acest consum, în căminul unde se află apometrul CUP,  imagini care i-au ajutat pe specialiști să-și formeze o părere despre cum s-a ajuns la consumul așa de mare de apă. La întâlnirea cu presa de la sediul CUP a participat și fiul familie Ilie, Claudiu.

“În incinta căminului dumneavoastră există mai multe legături de pe rețeaua de acolo, care conduc către direcții necunoscute nouă. Aveți și un puț nedeclarat. Prin contract, trebuia să-l declarați. Apa dumneavoastră a intrat în instalații, dar nu știm unde duc conductele. Este și o zonă unde se vede că s-a umblat recent. Răspunderea noastră este până la apometru, de acolo în continuare nu ne mai interesează. Sunt astfel de situații când oamenii pierd apă. Unii conștientizează, alții nu. Trebuie să discutați cu părinții dumneavoastră și să cercetați unde duc instalațiile acelea interioare”, i-a spus directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, lui Claudiu Ilie, sugerând că apa s-a pierdut în pânza freatică, cel mai probabil dintr-o neglijență de manevrare a robineților din căminul apometrului.

Fiul familiei Ilie nu a fost impresionat de explicațiile șefilor CUP și a menționat că locuința părinților are o suprafață mică, de doar 150 mp, că nu există nici piscină, nici o grădină care ar putea fi irigată, excluzând că  părinții săi ar fi consumat un volum așa de mare de apă.

“Curtea este de 150 de metri. Nu avem ce uda, nu avem unde să distribuim apă. Vă rog să veniți la teren. La ultima citire s-a intrat în curte fără prezența noastră, fapt recunoscut de cititorii de la CUP. Îmi puteți dovedi dumneavoastră că acel apometru nu a fost schimbat când s-a făcut citirea?”, a răspuns Claudiu Ilie.

Reprezentanții CUP au concluzionat că acest consum de apă, în valoare de 9.000 de lei, trebuie plătit, iar singura facilitate pe care o pot oferi este o eșalonare la plată, astfel încât să nu se ajungă la instanță pentru recuperarea debitelor. Situație exclusă de Claudiu Ilie, care spune că vrea să se facă dreptate în acest caz în instanță. Gheorghe Vasilescu a mai spus că în trecut au existat mai multe astfel de situații de consumuri mari de apă și la alte locuințe, tot ca urmare a unor neglijențe, dar și că sunt foarte mulți oameni care realizează tot felul de instalații clandestine pentru a nu fi facturați pentru consumul real.

 

Citeste si:

×