NEWS ALERT

Inspectorii ITM au verificat comercianții de articole pirotehnice

master
20:54, 9 ianuarie 2017

În perioada 21.11.2016- 06.01.2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a derulat o Campanie Naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice.

Această acţiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori şi care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv a fost faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

De asemenea în această perioadă persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice se autorizează sau cer avizul anual pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ cu acestea.

În această perioadă, pe teritoriul județului Vrancea, au fost identificați şi controlați un număr de patru agenţi economici care desfăşurau activităţi de deţinere, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

În urma controalele efectuate nu au fost constatate o deficiențe referitoare la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice.

SURSA ITM

Citeste si:

×