Anunțuri publicitare
NEWS ALERT

Misăilă dă mai mulți bani pe salariile Poliției Locale decât a investit real în 2017 în Focșani!

Editor Vrancea 24
19:13, 5 februarie 2018

Criticam, în urmă cu câteva zile, modul în care administrația PSD creiona bugetul municipal pe acest an. Și vorbeam în principal de doi vinovați: PSD care prin politica centrală a furat Focșaniului peste 30 de milioane de lei numai în acest an, și Cristi Misăilă, primarul incompetent al orașului, cel care a demonstrat că habar nu are cum să gestioneze banii contribuabililor, lipsa acestuia de viziune și de implementare de proiecte ducând la pierderea banilor rezultați la capitolul excedent bugetar.

Ce înseamnă excedent bugetar, veți întreba, probabil, cei care nu sunteți familiarizați cu economia? Excedentul este reprezentat de banii pe care la final de an Misăilă nu a reușit să îi cheltuiască, să îi implementeze în proiecte pentru Focșani, bani pe care Liviu Dragnea i-a cerut la bugetul central.

În 2018, Focșaniul are un excedent de 35 milioane lei, din care jumătate sunt duși la București, în timp ce anul trecut, Misăilă a înregistrat un excedent de 21 milioane lei. Prin comparație, în 2015, Decebal Bacinschi avea în buget un excedent de numai… 2 milioane lei! Ne permitem oare să pierdem zeci de milioane lei anual pe incompetența lui Misăilă și a acoliților PSD?

Bugetul Focșaniului nu este văduvit doar de sumele excedentare. Potrivit proiectului de buget, orașul pierde și la capitolul sume defalcate din TVA, în favoarea bugetului central înfometat tot de PSD. Astfel, în acest an sunt previzionate sume defalcate din TVA de 21 milioane lei, în timp ce anul trecut, la același capitol, aveam 86 milioane lei!

În aceste condiții, este de așteptat ca bugetul lui 2018 la Focșani să fie unul gâtuit și sufocat în special de salariile pe care Misăilă trebuie să le ofere Caracatiței din PSD! Comparativ, bugetul de salarii al lui Bacinschi reprezenta 12% din buget, în timp ce al lui Misăilă a sărit spectaculos la 27%, fără să vedem vreo eficientizare și o productivitate crescută a muncii. Ce s-a văzut a fost o transformare a Primăriei Focșani într-o agenție de locuri de muncă pentru PSD!

Printre instituțiile care vor înghiți o mulțime de bani în 2018 este Poliția Locală, condusă de pupila lui Misăilă, Dorian Alecsandrescu, de care îl leagă relații de familie. Pentru salariile de la Poliția Locală se vor aloca nu mai puțin de aproape 6% din total venituri Primăria Focșani pe 2018, adică 5 milioane lei. Aici este o creștere de 40% față de 2017. De asemenea, o creștere de aproape 100% se observă și la Protecția civilă. Oare Misăilă vrea să instituie vreun stat milițienesc în Focșani? O explicație poate fi aceasta: amenzile și penalitățile aplicate populației înregistrează în 2018 o creștere de 34% față de 2016!

Evident, creșterile de salarii pentru oamenii de casă trebuie susținute de undeva! Și ele vin pe seama unor capitole extrem de importante cum sunt Învățământul, Sănătatea și Cultura-Religia, care figurează cu scăderi de bugete de până la 60% față de anul precedent. Proiecte de Tineret în bugetul lui Misăilă nu există! Scade bugetul și la Sport!

În schimb, cresc bugetele la Iluminat public, cu aproape 40 de procente, și la Asistență socială, cu o creștere de cheltuieli de personal cu un procent identic!

Mai mult, pentru a se vedea clar lipsa de viziune a edililor PSD-UNPR de la Focșani, precizez că, la un calcul comparativ, salariile pe 2018 la Poliția Locală ajung la 5 milioane lei, în timp ce investițiile efectiv realizate și implementate în Focșani, în 2017, au fost de numai 3,7 milioane lei!

Ce vă spune acest lucru, stimați cetățeni ai municipiului Focșani? Nu poate fi decât o distribuire nechibzuită a banilor, o strategie păguboasă pentru orașul Focșani care nici în 2018 nu oferă cadrul favorabil pentru ca investitorii să vină aici pentru a face locuri de muncă și a ridica nivelul de trai. Tot ce se va ridica va fi calitatea vieții Caracatiței PSD și a marii familii politice înfometate a lui Cristi Misăilă. Totul, pe seama cetățenilor plătitori de taxe, buni contribuabili, care nu-și vor vedea nici în acest an strada asfaltată, trotuarul reparat, parcul ori locul de parcare reabilitat!

 Ion Ștefan, deputat PNL

 

Citeste si:

×