Anunțuri publicitare
NEWS ALERT

ULTIMA ORĂ România a căzut într-o grupă grea în Liga Națiunilor la fotbal

Catalin Stancu
13:40, 24 ianuarie 2018

Astăzi a avut loc la Lausanne tragerea la sorți pentru grupele noii competiții Liga Națiunilor la fotbal. Echipa națională a României a picat în Grupa 4, alături de formații puternice: Serbia, Muntenegru, Lituania.

UEFA Nations League este o competiție nou lansată și destinată echipelor naționale, care debutează în septembrie 2018. Participă 55 de echipe, împărțite în 4 serii. Miza e uriașă – din UEFA Nations League, naționalele pot obține calificarea la EURO și Mondiale, asta dacă nu sunt deja calificate. Practic, noua competiție UEFA e o șansă în plus de a merge la turneele finale. UEFA Nations League înlocuiește meciurile amicale și barajele de turnee finale cu meciuri cu miză, cu premii în bani și șansa de a ajunge la turneele finale. Clasamentul după care se ține cont în alcătuirea seriilor depinde de coeficientul echipelor naționale.

Echipele se vor bate pentru a-și câștiga grupa, iar apoi pentru a câștiga seria. Câștigătoarele de serii au locul garantat la EURO 2020, dacă nu și-au obținut deja calificarea pe ruta grupelor preliminare (sistemul clasic de calificare). Practic, este o șansă în plus pentru naționalele care nu se pot clasa pe loc de calificare în actualul sistem, care va continua să funcționeze în paralel.

Citeste si:

×