marți, februarie 25, 2025
AcasăActualitate2.880 de locuri scoase la concurs, în anul școlar 2025-2026, la instituțiile...

2.880 de locuri scoase la concurs, în anul școlar 2025-2026, la instituțiile de învățământ postliceal ale MAI

În perioada martie – iunie 2025 Ministerul Afacerilor Interne organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ postliceal ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari.

Astfel, pentru formarea agenților de poliție au fost scoase la concurs 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”- Cluj-Napoca și 240 de locuri pentru pregătirea agenților de poliție de frontieră la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea.

Subofițerii jandarmi se vor forma în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri.

La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești sunt disponibile 300 de locuri.

Organizarea și desfăşurarea concursurilor de admitere

Cererile de înscriere se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 24 februarie – 12 martie 2025, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Excepție ! Pentru candidații care optează pentru Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu”- Oradea, recrutați de către structurile teritoriale ale Poliției de Frontieră Române şi structura centrală din cadrul IGPF, înscrierea se va realiza prin crearea unui cont și validarea acestuia conform instrucțiunilor prezentate în platforma “HUB-ul de servicii al MAI”- https://hub.mai.gov.ro/ . Completarea datelor de înscriere la concurs, precum și încărcarea documentelor solicitate se realizează la secțiunea Învățământ din HUB.

Candidații se pot înscrie la o concurs pentru o singură școală postliceală.

Depunerea documentelor

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 28 martie 2025. Evaluarea psihologică a candidaților și soluționarea eventualelor contestații se realizează și finalizează în acest termen.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice

În continuare, în perioada 4 – 10 aprilie 2025, candidații vor avea de parcurs proba de evaluare a performanței fizice care se susține în centrele zonale de selecție potrivit arondării, indiferent de unitatea de învățământ pentru care au optat, astfel :

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

-Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

-Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

– Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești -pentru toți candidații înscriși la concursul de admitere în această instituție de învățământ.

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor

Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 12 aprilie 2025, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-ul unităților de învățământ.

Lista provizorie cu rezultatele obţinute de candidații la probele de concurs se va publica pe site-ul oficial al unităților de învățământ și în portalul de servicii electronice al MAI, până la data de 13 aprilie 2025, ora 10.00.

În termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultate, candidații nemulțumiți de rezultate pot transmite contestațiile, care se vor soluționa în 48 de ore de la expirarea termenului de depunere.

Examinarea medicală

Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 17 aprilie – 4 iunie 2025.

Rezultate finale

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 6 iunie 2025.

 

Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea, în sesiunea martie – iunie 2025, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi obținute accesând site-ul MAI, secțiunea Carieră/ Instituții de învățământ/formare profesională ( https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala / )


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu