Stickerele de perete sunt o modalitate incredibil de ușoară și rapidă de a face o cameră unică și interesantă. Acestea sunt disponibile în modele de înaltă calitate, care arată ca și cum ar fi fost pictate de un artist de talie mondială, la un preț foarte bun. Mai jos sunt câteva lucruri esențiale de luat în considerare atunci când achiziționați stickere de perete pentru casa dvs.
Cum aleg dimensiunea și amplasarea stickerelor de perete?
Acesta este unul dintre cei mai importanți pași în alegerea unui sticker de perete: știind exact ce dimensiune să cumpărați vă poate ajuta să decideți asupra nivelului de detaliu al stickerului și asupra materialului pe care ar trebui să-l alegeți. Cel mai important este să vă asigurați că stickerul va adera în mod corespunzător la peretele pe care îl alegeți. Efectuați un test lipind niște bandă adezivă pe zona în care vă doriți să îl amplasați și lăsați-o peste noapte; dacă banda este încă lipită, este aproape sigur că și stickerele dvs. vor rămâne la locul lor. Stickerele de perete au cele mai mari șanse să rămână lipite pe un perete curat, cu o suprafață relativ plană și uniformă, de preferință fără fototapet texturat sub el. Dacă zona de amplasare propusă este un spațiu vertical, luați în considerare achiziționarea unor stickere de perete înalte și subțiri; dacă este un spațiu orizontal, luați în considerare achiziționarea unui design scurt și lat. Dacă intenționați să amplasați stickerul în centrul unui perete cu laturi relativ egale, alegeți un design care să fie la fel de înalt ca și lat, pentru a utiliza spațiul disponibil. Folosiți bandă adezivă pentru a marca o suprafață aproximativă pe care o va ocupa stickerul, pentru a vă asigura că se va potrivi corect și nu va fi prea copleșitor; vă sugerăm să lăsați cel puțin 10 centimetri de spațiu între marginea desenului și marginea peretelui pe fiecare parte.
Din ce material ar trebui să fie realizat stickerele de perete?
Multe stickere de perete sunt cel mai frecvent confecționate din plastic PVC, cunoscut și sub numele de vinil. Cu toate acestea, există alternative non-plastice, pentru cei care se feresc de substanțele chimice pe care le poate conține PVC-ul.
Plastic PVC:
Cele mai multe tipuri de autocolante de perete sunt realizate din acest material, deoarece imaginea sau desenul este imprimat pe foaia de plastic, ceea ce înseamnă că pot fi incredibil de detaliate. Totuși, aceste stickere de perete sunt destul de delicate și se pot rupe ușor, se pot întinde și se pot lipi înapoi pe ele însele, așa că nu sunt recomandate pentru desene mai mari. De asemenea, de obicei nu sunt reutilizabile, așa că odată lipite trebuie să rămână acolo sau să fie irosite.
Țesatură:
Aceasta este o alternativă non-plastică, realizată din fire de țesătură fin țesute. Aceste tipuri de stickere de perete sunt mult mai rezistente, deoarece nu se întind și nu se rup, și de obicei sunt reutilizabile datorită unui alt adeziv folosit pe spate. Ele nu reprezintă un angajament la fel de serios ca și stickerele de perete din plastic PVS, deoarece pot fi repoziționate de mai multe ori înainte ca adezivul să se termine și să le facă inutile. Multe stickere de perete din material textil sunt recomandate în special pentru cei care decorează dormitorul unui copil, deoarece sunt mai sigure și nu vor fi irosite dacă un copil decide că vrea să le mute.
Care sunt diferitele modele și culori ale stickerelor de perete?
Acest lucru, alături de alegerea dimensiunii potrivite, este un pas crucial atunci când vă achiziționați un nou sticker de perete. Trebuie să alegeți un design care se potrivește cu decorul din casa dvs. și pe care sunteți sigur că vă va face plăcere să îl priviți în fiecare zi.
Floral:
Acesta este unul dintre cele mai comune modele de stickeruri de perete, deoarece poate adăuga multă culoare într-o cameră, fără a fi kitchos. Multe persoane optează să plaseze stickere florale în camerele lor de zi, deoarece arată destul de elegant datorită caracteristicilor lor realiste.
Geometrice:
Modelele geometrice sunt alegeri foarte populare pentru stickere pe întreg peretele, care sunt folosite de mulți ca înlocuitor pentru fototapet. Dacă decorul camerei este relativ plictisitor sau monocromatic, optați pentru un model luminos și mai detaliat; printre culorile populare se numără albastru/turcoaz, mov și roșu.