vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăSocietate6 probleme comune ale mașinii de cusut și cum să le rezolvați

6 probleme comune ale mașinii de cusut și cum să le rezolvați

Imaginați-vă acest lucru: v-a venit o idee interesantă de proiect de cusut și vă apucați rapid să realizați conceptul, doar pentru a descoperi că mașina de cusut Singer nu funcționează! Dacă acesta este cazul, nu vă îngrijorați și citiți mai departe.

Firul se strânge sub țesătură

Dacă sunteți începător în cusut, vă veți împotmoli cu ușurință în această situație enervantă. Când constatați că firul superior formează o cusătură dreaptă, dar firul de la bobină formează bucle sub țesătură, trebuie să verificați dacă firul superior este înfiletat corect. Îndepărtați ușor buclele de sub țesătură și reînfilați mașina de cusut Singer. Atunci când înfiletați, poziționați acul în punctul cel mai înalt prin rotirea volanului de mână spre dvs. și ridicați piciorul presor pentru a lăsa firul să alunece în placa de tensionare a firului.

Puncte sărite

Sărirea cusăturilor este o altă problemă comună de cusut. Există în principal patru factori care cauzează sărituri de cusături, și anume: bobină/cârlig deteriorată, ac introdus incorect, ac deteriorat și dimensiune greșită a acului/grosime a firului. În cazul în care există cusături sărite, puteți verifica dacă bobina și cârligul sunt în stare bună, dacă acul este introdus corect (partea plată a acului orientată spre spate, fără spațiu în ax după introducerea acului, acul fiind fixat ferm) și fără nicio deteriorare și dacă dimensiunea acului corespunde grosimii firului utilizat. Apoi, înlocuiți accesoriile de mașina de cusut Singer, după caz.

Firul superior se rupe

Un fir superior rupt înseamnă că mașina de cusut Singer nu funcționează corect. Deși există diverși factori care duc la această problemă, de la înfiletarea incorectă, tensiunea prea mare a firului, temperatura ridicată a acului care afectează firele sintetice, firul prea gros, noduri în placa de tensionare a firului, acul introdus incorect sau deteriorat, până la firul care se înfășoară în jurul acului suportului bobinei. Înfiletarea incorectă și acul introdus incorect sunt cele mai frecvente motive. Trebuie să scoateți firul, apoi să reînfilați sau să reintroduceți acul în conformitate cu manualul de instrucțiuni. Deși există ușoare diferențe de pași între diferitele modele de mașini, asigurați-vă că acul se află în poziția cea mai înaltă și că picioarele presoarelor sunt ridicate atunci când înfiletați. Firul trebuie să treacă prin toate părțile ghidajului firului și ale pârghiei de preluare, să treacă prin cârligul din fața acului și apoi să se înfileteze în ochiul acului. Firul inferior trebuie, de asemenea, adus în sus. Alături de înfiletarea în mod corect, folosirea unor ace potrivite grosimii firului superior, curățarea plăcii de întindere și coaserea cu o tensiune corectă ajută la prevenirea ruperii firului.

Firul inferior se rupe

Similar cu firul superior, o carcasă de bobină incorect înfiletată/inserată și un nivel de tensiune prea ridicat fac ca firul inferior să fie predispus la rupere. Dacă, după verificarea mașinii, constatați că problema constă în înfiletarea carcasei de bobină, trebuie să o reînfiletați sau să scoateți și să reintroduceți bobina. Dacă este înfiletat corect, firul inferior ar trebui să iasă din fanta laterală a firului și poate fi adus cu ușurință până la ochiul acului. De asemenea, puteți reduce tensiunea firului pentru a preveni ruperea acestuia din cauza tensiunii acumulate.

Puncte de cusătură slăbite

Cusătura slăbită este o altă problemă care slăbește rezistența cusăturii, în afară de cusăturile sărite. Problema provine din metoda greșită de înfiletare, combinația ac/țesătură/ fir și tensiune. Dacă aveți probleme cu înfiletarea, puteți să reînfilați firul în conformitate cu manualul de utilizare al modelului specific de masina de cusut Singer. Firul superior trebuie să treacă prin toate părțile ghidajului firului, pârghiei de preluare și ochiului acului, iar firul inferior trebuie adus fără probleme până la ochiul acului din fanta laterală a firului din carcasa bobinei. De asemenea, puteți lucra cu ace, ață și tensiune care se potrivesc țesăturii cu care lucrați pentru a evita cusăturile slăbite.

Firele de țesut se sparg

Spargerea firelor de țesut înseamnă că firele țesăturii sunt deteriorate atunci când sunt cusute. Acele și tipul de țesătură sunt principalele motive pentru această problemă. Coaserea cu un ac prea gros va face ca țesătura, în special cea cu țesături dense, să fie supusă unei mari tensiuni. În plus, dacă materialul cusut este dur, cu țesătură densă, sau elastic, sau delicat, în timpul cusutului se creează cu ușurință fricțiune dacă nu este lubrifiat.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -

- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu