marți, noiembrie 26, 2024
AcasăActualitateVIDEO Muncitorii de la Fostul Laminorul și-au cerut dreptul la muncă în...

VIDEO Muncitorii de la Fostul Laminorul și-au cerut dreptul la muncă în fața Finanțelor Publice

Circa 30 de salariații din cei 180 de la fostul Laminorul, preluați recent de societatea STG Steel STL, s-au adunat astăzi în fața clădirii Finanțelor Publice din Vrancea, pentru a-și exprima nemulțumirea față de faptul că nu s-a reușit nici până în prezent codul de înregistrare în scop de TVA, certificat de care depinde locul lor de muncă. Oamenii nu au mai luat salarii din luna decembrie, din cauză că fosta societate a intrat în insolvență, iar acum, când s-a reușit închirierea activelor către firma Power Steel, pentru care vor lucra, acuză că li se pun bețe în roate. Liderul de sindicat spune că s-a depus cerere de două ori pentru codul de înregistrare de TVA, dar acestea au fost respinse pe motiv  că documentele nu întrunesc cerințele din formular.

IMG_2235 - Copie

“Din punctul nostru de vedere, am constatat că niciunul din cei trei investitori nu au datorii către statul român. Din discuțiile avute cu cei îndreptățiți să acorde codul de plătitor de TVA am primit următoarele răspunsuri: unul din investitori are viză de tip C, adică poate sta în țară 90 din 180 de zile, alt investitor are o firmă în lichidare, iar celălalt investitor are o firmă care nu are activitate din 2009 și este inactivă. Acestea nu sunt motive serioase pentru ca firmei să io se refuze în mod repetat admiterea cererii”, spune Emil Răvoiu, președintele Sindicatului Metalurgistul.

Mai mult decât atât, oamenii spun că firma la care vor lucra nu numai că rezolvă o problemă a locurilor de muncă, dar a adus în portul Constanța materia primă necesară începerii procesului de producție, dar că această birocrație a statului îi împiedică să muncească.

“Noi nu am avut Crăciun, nu am avut Paște, dar avem datorii, bănci. Vrem să muncim. Pe toate televiziunile se țipă și se urlă despre crearea de locuri de muncă. Unde sunt locurile noastre de muncă, acasă? În orașul Focșani nu mai există meseria de laminator, deci cine ne primește pe noi? Este foarte greu, am ajuns să trăim pe spatele copiilor”, a spus unul dintre muncitori.

Trei reprezentanți ai muncitorilor au fost primiți de directorul adjunct Ioan Chicoș, care le-a explicat firma lor nu îndeplinește toate condițiile pentru a primi codul de înregistrare, primind asigurări că imediat ce firma va rezolva toate cerințele în maxim trei zile va fi eliberat codul de înregistrare.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu