Anul viitor, Școala Gimnazială Nr. 7 din Focșani ar putea să se numească Adrian Păunescu, în memoria regretului poet, plecat în lumea drepților în urmă cu nouă ani. Este un proiect mai vechi al școlii, care este posibil să se concretizeze acum și cu implicarea municipalității. Propunerea a fost făcută miercuri seară, în cadrul spectacolului omagial în memoria poetului, eveniment ajuns la a cincea ediție. De altfel, unitatea de învățământ este singura din Focșani care nu are numele unei personalități. “Pentru că văd cât de mult îl iubiți, cât de mult îl respectați, cât de mult apreciați ceea ce a fost și a reprezentat pentru toți românii, vin astăzi cu o dorință de a pecetlui această dragoste a dumneavoastră și aș dori, domnule inspector general, domnule director, să fiți de acord cu mine ca să-i obligăm pe toți acești copii și ca generațiile care vor veni după ei să-l respecte și să-l iubească și să devină o sărbătoare a acestei școli. Haideți ca împreună cu dumneavoastră, astăzi, aici, în memoria celui care a fost Adrian Păunescu, Școala Gimnazială Nr. 7 să se numească Adrian Păunescu”, a spus primarul Cristi Misăilă, în cadrul celei de-a cincea ediții a spectacolului de muzică, poezie şi dialog “In Memoriam Adrian Păunescu”.
De altfel, și de această dată Sala Balada s-a dovedit neîncăpătoare. Sărbătoarea din acest an s-a numit “Lumină, luptă, libertate!”, iar organizatorii s-au întrecut pe ei și au oferit o seară care va rămâne de neuitat. În cadrul manifestării, şi-a dat concursul şi un grup de elevi ai Şcolii Nr.7 din Focşani, coordonaţi de bibliotecara Mirela Hanganu.
“Adrian Păunescu a avut ca temă principală în poezia sa iubirea. Poetul avea conștiința că, acolo unde este iubire, inima tresaltă de bucurie. Unde este iubire este pace, este bucurie, este fericire. Dacă ura este ca focul care arde și distruge totul, iubirea este ca soarele sub razele căruia se dezvoltă și cresc toate. Însă dragostea de România este enormă. Poate și de aceea a scris poeme remarcabile, să apere pământul, satul, țăranul”, a spus Ionuț Sebastian Burlan, directorul Școlii Nr. 7.
Un scurt program folcloric au susţinut și membrii Ansamblului Folcloric “Țara Vrancei”, iar evenimentul s-a încheiat cu mult așteptatul recital al lui Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, care a concertat alături de soția sa, Maria Păunescu.