luni, noiembrie 25, 2024
AcasăActualitateSe pot relua drepturile de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului

Se pot relua drepturile de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a stabilit că se reiau drepturile de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului. Procedurile încep cu luna iulie a.c. dacă cererea împreună cu actele doveditoare se depun în perioada 1 iulie — 1 august 2016, inclusiv. „În cazul în care acestea se depun după data de 1 august 2016, plata indemnizației se face începând cu data depunerii cererii, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap. De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului, a stimulentului de inserție, a sprijinului lunar și a alocației de stat pentru copii se depun în continuare (împreună cu actele doveditoare) la primăria localității de domiciliu”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii.
„Persoanele care depun cerere în perioada 1 iulie — 22 iulie 2016 pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului și plata indemnizației lunare vor putea beneficia de plata drepturilor aferente lunii iulie 2016 în luna august 2016. Persoanele care depun cerere în perioada 23 iulie — 1 august 2016 pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului și plata indemnizației lunare vor putea beneficia de plata drepturilor aferente lunii iulie 2016 în luna septembrie 2016. Dacă cererea și actele doveditoare se depun începând cu data de 2 august 2016, plata indemnizației pentru creșterea copilului se face începând cu data depunerii cererii, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap”, se mai precizează în comunicat.
Cererile noi pentru acordarea indemnizației lunare pentru creștere a copilului, a stimulentului de inserție, a sprijinului lunar și a alocației de stat pentru copii (împreună cu actele doveditoare) se depun în continuare la primăria localității de domiciliu. Limita minimă a indemnizației crește la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 de lei (salariul minim este 1.250 lei), față de 600 de lei în prezent, în timp ce limita maximă a indemnizației este eliminată, aceasta urmând să fie calculată la 85% din veniturile nete realizate. De asemenea, suma suplimentară pentru gemeni/multipleți sau pentru situații de suprapunere crește la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 lei, față de 600 lei în prezent. Stimulentul de inserție se stabilește la 50% din indemnizația minimă.

ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu