Pe data de 9 ianuarie, Dorina Vraciu a fost numită în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. Dorina Vraciu a revenit, practic, în funcția pe care o mai ocupase în perioada 2009-2013. Noul director și-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, activitatea instituției și obiectivele pentru anul în curs. ”Obiectivele propuse de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea pentru anul 2020 se circumscriu rețelei hidrografice aflată în administrarea instituției noastre care măsoară 1844 km de cursuri de apă codificate din care 1756 km în județul Vrancea, 78 km în județul Buzău și 10 km în județul Galați, precum și 71 de lucrări hidrotehnice, activitatea fiind desfășurată în afara personalului de la sediul central din Focșani, prin 5 formații de lucru care acoperă teritorial întreaga arie aflată în administrarea noastră.”, a declarat noul director al SGA Vrancea.
Cât privește apărarea împotriva inundațiilor, pentru acest an au fost propuse lucrări de reprofilare și regularizare a albiilor unor cursuri de apă, necesare pentru prevenirea riscului de inundații, pe Putna, Șușița, Milcov, Râmna și Rm. Sărat. ”Acestea sunt doar câteva din lucrările propuse pentru anul 2020, intenția noastră fiind de a propune și promova cât mai multe lucrări de investiții necesar a fi realizate în punctele critice apărute pe cursurile de apă, datorită creșterii de nivel și debite în ultimii ani. Amintim necesitatea promovării lucrărilor de investiție ”Amenajare râu Milcov pe sector aval Golești confluență cu râu Putna” cu studiu de fezabilitate aprobat în anul 2011, ”Amenajare pârâu Dălhăuți la Cîrligele” cu studiu de fezabilitate aprobat, ”Amenajare râu Râmna la Gura Caliței”, unde există numeroase sesizări din partea cetățenilor și a autorităților publice. Precizăm că pentru lucrarea de pe râul Milcov parlamentarii vrânceni au solicitat anual alocarea de fonduri prin amendamente la legea bugetului de stat, iar anul acesta avem promisiuni din partea domnului ministru al Lucrărilor Publice, domnul Ion Ștefan, că vom fi sprijiniți în obținerea fondurilor necesare promovării acestei lucrări de investiții.”, a mai spus Dorina Vraciu.
În același timp, SGA Vrancea se confruntă și cu deficit de personal tehnic de specialitate. Conducerea instituției speră să i se permită scoaterea la concurs a acestor posturi. În acest moment, SGA Vrancea are 6 posturi deficitare: 5 de inginer și unul de șofer profesionist.