– Având în vedere situația creată de evoluția COVID-19 și în special din cauza restricțiilor de circulație a persoanelor, la cumpărarea on-line, consumatorii trebuie să urmărească atent cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru cele ușor alterabile) și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum a acestora.
– Intensificarea comerțului on-line în această perioadă, cu alimente de toate tipurile, cum ar fi produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori împreuna cu produse nealimentare, impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare, integritatea, separarea și ambalarea (pentru a evita contaminarea încrucișată) precum și respectarea condițiilor de păstrare specifice fiecărui tip de aliment.
– Data durabilității minimale / data limită de consum a produselor alimentare trebuie verificată la recepția acestora.
– Vânzarea la distanţă a produselor alimentare presupune respectarea de către comercianți a acelorași cerințe referitoare la siguranța alimentelor ca şi în cazul vânzării produselor în magazine.
– Cei care vând produse alimentare prin comerțul on-line trebuie să informeze consumatorii cu privire la datele de contact, caracteristicile alimentelor comercializate, termenii şi condiţiile de livrare, astfel încât aceştia să aleagă în cunoștință de cauză, înainte de a finaliza achiziția online. (sursa: ANSVSA)
ANSVSA: atenție la cumpărăturile online!
- Advertisment -