Restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus dezvoltă, totuși, spiritul întreprinzător. Oamenii caută modalități și soluții de a-și continua activitățile obișnuite, într-un fel sau altul. Iar online-ul a devenit principalul mijloc pentru derularea majorității activităților. Un eveniment special, online, desigur, va avea loc sâmbătă, 2 mai, cu implicarea firmei vrâncene Senator Wines, cel mai important producător de vinuri bio din România.
”Noi iți trimitem acasă 6 sticle de vin de colecție și brânzeturi maturate, trufe, paste, iar Chef Samuel Le Torriellec ne va arăta #online cum să preparăm o masă premium pentru degustare. Bunătăți necesare:
Vinuri premiate din colecția Senator Wines – Gama Glia:
– Șarbă 2011 DOC-CMD Huși x 2 sticle;
– Crâmpoșie 2013 DOC-CMD Huși x 2 sticle;
– Băbească Neagră 2011 DOC-CMD Huși x 2 sticle.
– Crâmpoșie 2013 DOC-CMD Huși x 2 sticle;
– Băbească Neagră 2011 DOC-CMD Huși x 2 sticle.
Coșul de sprijin Bottega Tartufo București:
– Trufă neagră – trufe vânate în pădurile din Vrancea de Radu Rughiniș, feliate și uscate.
– Salsa trufe, adică sos de trufe și ciuperci care se folosește la prepararea mâncărurilor sau ca atare, pe pâine prăjită.
– Patru sortimente de brânzeturi maturate: maturată 24 luni, Parmigiano-Reggiano/ Italia, semi-moale, maturată minim 3 luni, Morbier/ Franța, maturata minim 3 luni, Harghita, aromatizată cu trufe din aceeași regiune, maturata minim 3 luni, Harghita, rețetă locală.
– Paste Cinquepalmi Tenette, pachet 500g (2-4 persoane); metoda artizanală, din făină grâu dur adusă din Portuglia, framântate cu apa rece, asa cum se făcea odată; uscare statică, care pastrează caracteristicile climatice și naturale ale Pugliei. Produse în România de Giovanni Cinquepalmi.
– Salsa trufe, adică sos de trufe și ciuperci care se folosește la prepararea mâncărurilor sau ca atare, pe pâine prăjită.
– Patru sortimente de brânzeturi maturate: maturată 24 luni, Parmigiano-Reggiano/ Italia, semi-moale, maturată minim 3 luni, Morbier/ Franța, maturata minim 3 luni, Harghita, aromatizată cu trufe din aceeași regiune, maturata minim 3 luni, Harghita, rețetă locală.
– Paste Cinquepalmi Tenette, pachet 500g (2-4 persoane); metoda artizanală, din făină grâu dur adusă din Portuglia, framântate cu apa rece, asa cum se făcea odată; uscare statică, care pastrează caracteristicile climatice și naturale ale Pugliei. Produse în România de Giovanni Cinquepalmi.
Chef Samuel Le Torriellec: Singur în bucătăria La Bottega, va pregăti împreună cu voi meniul de sâmbătă. În direct. Detalii despre cum poți intra în posesia pachetul de degustare la 0314 243 933, 0732 260 821 sau trufartsilva@gmail.com.
𝐿𝑢𝑐𝑖𝑎𝑛 𝑁𝑒𝑎𝑐𝑠̦𝑢 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝑣𝑎̂𝑛𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑛𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑜𝑑𝑔𝑜𝑟𝑖𝑎 𝐻𝑢𝑠̦𝑖. 𝑉𝑖𝑛𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑖 𝐿𝑢𝑐𝑖𝑎𝑛 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑢𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑚𝑖𝑎𝑡𝑒 𝑣𝑖𝑛𝑢𝑟𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑖. 𝐴𝑢 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 40 𝑚𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑢𝑟 𝑠̦𝑖 𝑎𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡, 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑟𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑈𝐸 𝑠̦𝑖 𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖, 𝑒𝑥𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑙𝑒𝑠 𝑖̂𝑛 𝐺𝑒𝑟𝑚𝑎𝑛𝑖𝑎, 𝑈𝐾, 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑎, 𝑆𝑈𝐴, 𝐽𝑎𝑝𝑜𝑛𝑖𝑎. 𝑀𝑎𝑗𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑐𝑒, 𝑓𝑎̆𝑟𝑎̆ 𝑒𝑟𝑏𝑖𝑐𝑖𝑑𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑔𝑟𝑎̆𝑠̦𝑎̆𝑚𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑚𝑖𝑐𝑒, 𝑖𝑛𝑠𝑒𝑐𝑡𝑖𝑐𝑖𝑑𝑒, 𝑒𝑛𝑧𝑦𝑚𝑒, 𝑐𝑜𝑙𝑜𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑖 𝑒𝑡𝑐.
Vinuri Gama Glia – Senator Wines
– Șarbă 2013, DOC-CMD Huși, sec,13% alcool. Medalii de aur: International Wine Contest- București, Concursul Internațional ”Bachus”. Medalii de argint – ”Strugurele de aur”-Alba Iulia, IWCB. Cultură ecologică, producție mică la hectar. Îmbuteliat și învechit în sticlă, la temperatura de maxim 12 grade. Sticle produse: 9888; sticle rămase în colecția cramei: 1500. Temperatura optimă a vinului, pentru consum: 8-10 grade!
– Băbească neagră 2011, DOC-CMD Huși, sec, 13,5 alcool. Medalie Aur Concursul Internațional ”Bachus”. Cultură ecologică, producție mică: 4-5000 kg/ ha. Maturat un an în baricuri de stejar românesc de 250l. Îmbuteliat și învechit în sticla, la temperatura de maxim 12 grade. Se deschide sticla înainte de degustare cu 2-3 ore și se pune la decantare o oră. Sticle produse: 6720. Sticle rămase: 650. Temperatura optimă a vinului pentru consum: 10-12 grade!
– Crâmpoșie 2013, DOC-CMD Huși, sec, 12% alcool. Medalie argint International Wine Contest- Bucuresti. Cultură ecologică, producție mică la hectar. Îmbuteliat și învechit în sticlă, la temperatura de maxim 12 grade. Sticle produse: 12.324; sticle rămase: 600. Temperatura optima a vinului pentru consum: 10-12 grade!
Pentru comenzi sau alte detalii, vă stăm la dispoziție la 0314 243 933, 0732 260 821 sau trufartsilva@gmail.com.”, potrivit organizatorilor.