Un pas important pentru zona Moldovei de sud a fost făcut astăzi, la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin semnarea contractului pentru elaborarea studiul de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Focșani-Brăila, cu o durată de execuție de 24 de luni. Este vorba despre o investiție derulată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe o distanță de aproape 76 de kilometri, parte din drumul care va lega Focșaniul de Brăila și, mai departe, de Galați, Tulcea și Constanța.
Am participat la acest eveniment important pentru vrânceni, la invitația ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și a celor de la CNAIR, cu care am discutat despre nevoia urgentă a investițiilor în infrastructura rutieră din Moldova, singura regiune istorică a României rămasă în urmă din acest punct de vedere. Moldova are nevoie de investiții în infrastructură, așa cum are nevoie și județul Vrancea, iar legătura care se va face prin acest drum expres cu județele de la Dunăre și apoi de zona Dobrogei, este extrem de importantă. Am spus mereu, și în cadrul Guvernului, că Moldova are nevoie să fie conectată cu Muntenia și Transilvania prin autostrăzi, iar Guvernul Orban sprijină aceste demersuri și chiar le implementează.
A venit timpul ca Moldova să beneficieze de o infrastructură de transport rutier modernă, necesară dezvoltării economice și care să salveze viețile românilor care, în prezent, pentru a ajunge de la București spre Suceava, parcurg unul dintre cele mai aglomerate și periculoase sectoare de drum european. Vrâncenilor, dar și moldovenilor, le dau asigurări că toate aceste investiții în infrastructură, asumate de noi, nu vor rămâne doar niște desene pe o hartă, așa cum le-au tot trasat și le-au uitat prin sertare guvernările anterioare, și că Guvernul Orban va fi cel care le va implementa! (Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației)