Primăria Orașului Panciu a modernizat și asfaltat calea de acces către noul Centru Social de Recuperare și Reabilitare Neuromotorie, amplasat la parterul fostei Case a Agronomului, din Bulevardul Independenței. Concomitent, administrația locală a reabilitat și curtea interioară a Serviciului Fiscal Orășenesc Panciu, instituție aflată în imediata vecinătate a Centrului Social de Recuperare și Reabilitare Neuromotorie.
Primarul Iulian Nica precizează că investiția era imperios necesară întrucât zona nu a mai beneficiat de modernizare de peste 25 de ani.
„Existența Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuromotorie, realizat cu fonduri europene, la parterul fostei Case a Agronomului, impunea și o cale de acces pe măsura investiției, mai ales că aici nu au mai fost efectuate lucrări de reabilitare și modernizare de peste 25 de ani. Fluxul de cetățeni este foarte mare: la etajul fostei Case a Agronomului află atât cabinetele medicilor de familie, cât și birourile SC DUSPI SERV Panciu, operatorul de salubritate. Nu în ultimul rând, aceeași cale de acces, dinspre Bulevardul Independenței face legătura și cu Serviciul Fiscal Orășenesc Panciu, de asemenea o instituție foarte importantă, la care vin foarte multe persoane“, precizează Iulian Nica.Reprezentanții instituțiilor din zonă salută inițiativa administrației locale.
„Îl felicit pe domnul primar Iulian Nica pentru faptul că a rezolvat această problemă. Este o investiție deosebit de utilă. Calea de acces, dar și curtea interioară, parcarea se degradaseră mult, din cauza intervențiilor la rețelele de apă sau din cauza mașinilor de mare tonaj care treceau către lucrările ce se efectuau în zonă. La Serviciul Fiscal vin foarte mulți oameni, atât persoane fizice, cât și reprezentanți ai societăților comerciale din toată Valea Șușiței. Ne bucurăm că acum avem o cale de acces fără gropi“, a declarat Mihaela Tiron, șef serviciu fiscal.
De aceeași părere sunt și medicii de familie, care spun că modernizarea zonei reprezintă o carte de vizită atât pentru instituțiile din acest areal, cât și pentru oraș. „Nu cred că putem spune altceva decât că a fost o investiție care se impunea. Numai la un singur cabinet medical vin, într-un an, peste 4.000 de pacienți, deci vorbim de multă lume. Este normal ca ei să aibă la dispoziție o cale de acces modernă. Acest lucru este o carte de vizită atât pentru noi, ca instituții, cât mai ales pentru oraș, pentru administrația locală“, a spus medicul Octavian Săndulache.
Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu