Activiștii de mediu reclamă, din nou, activitatea de exploatare a agregatelor minerale din Lunca Siretului. Chiar dacă unii reprezentanți ai autorităților și ai firmelor de exploatare susțin că nu aduc prejudicii florei și faunei din zonă, realitatea este cu totul alta, în defavoarea mediului înconjurător. Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice trage un nou semnal de alarmă cu privire la activitatea balastierelor. ”Tot auzim că balastierele nu afectează calitatea apelor, că nu fac turbiditate, că nu adâncesc talvegul, că nu mor peștii, că de fapt noroc cu draglinele că mai există natură în țara asta, că fără balastiere ne duce valul inundațiilor, că ……….., dar noi zi de zi vedem cum este tocmai opusul!
Da! Balastierele distrug maluri, habitate ripariene, pontele si locurile in care trăiesc peștii, tulbură apa, afectează toate procesele hidro-geomorfologice naturale, elimină sedimentele și meandrarea și câte și mai câte neajunsuri…toate într-o arie naturală protejată numită Lunca Siretului Inferior si înființată tocmai pentru a conserva peștii, vidrele, broaștele si popândăii, malurile si pasările de apă!
Dar nu face nimic, voi săpați și noi stăm cu ochii pe voi, până când se strâng suficiente imagini și filme pentru un documentar, bilingv care va rula în premieră….ghiciți voi unde?”, au transmis reprezentanții ACDB.