duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăSocietate4 sfaturi pentru a organiza eficient o ladă frigorifică

4 sfaturi pentru a organiza eficient o ladă frigorifică

Organizarea congelatorului orizontal, cunoscut și sub denumirea de ladă frigorifică, este o modalitate excelentă de a vă asigura că nu pierdeți bani prin achiziționarea de ingrediente duplicat sau trebuie să aruncați alimente care se strică. Organizarea unei lăzi frigorifice nu este întotdeauna ușor de făcut, dar dacă nu o faceți, veți începe în curând să vă scufundați în abis pentru obiectele congelate și poate deveni foarte frustrant.

Acest tip de congelator este popular deoarece poate conține atât de multă mâncare într-un spațiu atât de mic (mai puțin spațiu decât congelatoarele verticale, de obicei). Dar, sunt notorii pentru acumularea de aglomerație alimentară și, dacă nu sunt organizate corespunzător, vă pot irosi banii și mâncarea, deoarece este ușor să uitați (sau să pierdeți) ce este acolo.

Deșeurile alimentare reprezintă aproximativ 30% din aprovizionarea cu alimente, motiv pentru care este atât de important să vă asigurați că folosiți (și nu aruncați) alimentele pe care le cumpărați de fiecare dată când vizitați magazinul alimentar. Dar este, de asemenea, imperativ să nu uitați de articolele pe care le congelați, deoarece eliminarea lor ulterior contribuie și ea la risipă. O soluție simplă? Mențineți-vă lada frigorifică organizată, astfel încât să puteți vedea ce este în interior și să găsiți ceea ce căutați.

Categorizarea este cheia

Când vine vorba de organizarea lăzii frigorifice, veți dori să atribuiți articolelor dvs. categorii generale. Vă sugerăm utilizarea unor categorii vaste, cum ar fi carnea, păsările de curte, dulciurile, pâinea, mesele prefabricate și altele asemenea, în loc de altele mai specifice, cum ar fi „puiul marinat”. Dacă le faceți prea specific, vei ajunge cu prea multe coșuri atunci când veți încerca să găsiți singurul articol de care aveți nevoie. Pentru a vă păstra alimentele, sortați articolele mai grele, mai puțin utilizate, cum ar fi proteinele, din restul și așezați-le pe fundul congelatorului. Alimentele pe care le luați des, cum ar fi legumele congelate sau gustările, ar trebui să fie în partea de sus, unde pot fi accesate cu ușurință.

Rețineți ce aveți

Poate fi greu să țineți evidența tuturor alimentelor cu astfel de categorii generale, motiv pentru care vă sugerăm să folosiți o placă magnetică cu ștergere uscată pentru a scrie tot ce ați pus în congelatorul dvs. Este ușor de mișcat și să ajustat după cum este necesar și vă oferă spațiu pentru a urmări articolele. Creați o diagramă care să noteze categoriile dvs. generale și apoi articolele, plus cantitățile acestora pe tablă. Acest lucru va face, de asemenea, mai ușor să verificați o categorie și să vedeți ce e aproape să se termine, fără a fi nevoie să deschideți congelatorul când este timpul să vă îndreptați către magazin.

Cum se organizează o ladă frigorifică

O ladă frigorifică organizată cu succes va permite accesul tuturor obiectelor. Pentru a profita la maximum de spațiul dvs., vă recomandăm să folosiți coșuri care să fie stivuibile și să aibă mânere. Acestea vă vor permite să luați cu ușurință articolele de jos, fără a fi nevoie să vă aplecați peste congelator pentru a face inventarul. Asigurați-vă că vă măsurați congelatorul înainte de a comanda coșurile de depozitare, deoarece nu toate coșurile se vor potrivi în toate congelatoarele. Asigurați-vă că le etichetați și luați în considerare utilizarea unei scheme de culori pentru a menține lucrurile și mai organizate. De exemplu, un coș verde pentru produse și roșu pentru carne. Scoateți articolele din cutiile lor voluminoase pentru a putea pune mai multe alimente în congelator.

Selectați tipurile potrivite de alimente pentru congelare

Nu toate alimentele sunt la fel, atunci când vine vorba de congelarea profundă. Carnea roșie și păsările de curte pot să înghețe bine și să reziste mai mult în lada frigorifică decât unii dintre omologii lor. Textura lor rămâne aceeași și, în cea mai mare parte, își pot păstra gustul proaspăt, spre deosebire de majoritatea peștilor, care pot suferi o schimbare a texturii după decongelare. Peștii grași, în special somonul, se congelează bine, însă aveți grijă la înghețarea congelatorului, care se întâmplă atunci când articolele pe care le congelați nu sunt împachetate corespunzător. Folosiți întotdeauna folie de plastic, introdusă apoi într-o pungă cu sigiliu și apoi într-un recipient.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu