În perioada 02.09.2021 / 05.09.2021 în județul Vrancea se va desfășura cea de a treia ediție a Festivalului de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”.
“Ora de Teatru” este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și organizat de către Asociația Protha Panciu. Partenerul principal al organizatorului este Universitatea de Arte Tg. Mureș. La realizarea evenimentului mai participă în calitate de parteneri Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei” Focșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu, Centrul Cultural “Simion Mehedinți” Soveja, Centrul Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Școala Gimnazială Pufești și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra. Sponsorul principal al evenimentului este Vexio.
Ediția din acest an a proiectului de educație nonformală prin teatru îi va aduce împreună pe elevii de gimnaziu, copiii cu autism, elevii cu deficiențe de auz și vorbire, elevii instituționalizați, liceenii și studenții la teatru, din județul Vrancea și alte localități din țară. Scopul și obiectivele festivalului sunt de a educa prin artă, de a stimula interesul pentru cultură și artă, de a dezvolta abilitățile tinerilor implicați, de a orienta pentru pregătirea carierei, de a promova pasiunea pentru literatură, prin teatru, de a stimula inițiativa și independența în acțiune, de a-și organiza și folosi în mod rațional, util și plăcut timpului liber, de a optimiza comunicarea cu alte persoane și de a promova terapia prin artă.
Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” se va desfășura pe parcursul a patru zile și va avea loc în șase localități din județul Vrancea (Focșani, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja și Vidra) și va oferi participanților și spectatorilor ateliere de teatru, spectacole de teatru a liceenilor / studenților / actorilor profesioniști, un colocviu vocațional, întâlniri cu personalități din domeniul cultural, un concert de muzică. Proiectul educațional este prezent atât în mediul rural, cât și în cel urban, oferind tuturor participanților accesul la actul cultural și posibilitatea de a se exprima, a-și prezenta punctele de vedere artistice, de a relaționa cu alte persoane de aceiași vârstă și pregătire sau cu artiști și oameni de cultură.
Accesul la toate activitățile proiectului este gratuit, în limita locurilor disponibile și cu respectarea regulilor de sănătate publică impuse de autorități. Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.ro, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.teatrutanar.ora.de.teatru. (Asociația Protha)