joi, septembrie 19, 2024
AcasăPoliticaDacian Cioloș: ”Voi propune săptămâna viitoare un guvern. Fac apel la PNL...

Dacian Cioloș: ”Voi propune săptămâna viitoare un guvern. Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate.”

Premierul desemnat Dacian Cioloș a susținut o conferință de presă după ultimele evoluții pe scena politică românească, referitoare la constituirea unui nou guvern. Mai întâi, Biroul Executiv al PNL a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, să nu voteze un guvern condus de președintele USR. Apoi, Dacian Cioloș a anulat întâlnirea programată cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor. În cadrul conferinței de presă ulterioare, premierul desemnat a declarat că va merge până la capăt și va propune un guvern în Parlament, la începutul săptămânii viitoare. Iată ce a spus Dacian Cioloș:

  • USR a avut un singur obiectiv – să formeze cât mai rapid un guvern, am propus refacerea coaliției, pornind de la un program cu soluții concrete. Din păcate, PNL refuză, deocamdată, o negociere cu premierul desemnat de către președinte. Fac în continuare apel către PNL să nu fugă de responsabilitate. Sper să putem găsi soluția.
  • Din dorința de a rezolva cât mai repede criza, USR va propune, până la începutul săptămânii viitoare, un guvern în Parlament.
  • Duminică, vom avea ședința USR pentru stabilirea programului de guvernare și a cabinetului monocolor USR. Nu e PNL pregătit să ofere soluții, nicio problemă, își va asuma USR. Până duminică după-amiază, PNL știe unde să ne găsească dacă are alte idei.
  • USR nu va negocia cu PSD. PNL e cel care a negociat cu PSD, așa că nu cred că e cazul să ne dea nouă lecții. Noi vom pregăti un program cu măsuri și o echipă, le vom prezenta în Parlament.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu