UPDATE La nivelul județului Vrancea are loc o percheziție, în mediul rural, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București,
într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.
În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călărași, I.P.J. Neamț, I.P.J. Prahova și I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, pun în aplicare 53 de mandate de percheziție domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracționale specializate în falsificarea unor documente de angajare. Activitățile se desfășoară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals și uz de fals.
Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare pe reprezentanții Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti și ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcția și remunerația primită. În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizații cuprinse între 2.000 și 8.000 de lei/lună și ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei. La sediul I.G.P.R., vor fi conduse 48 de persoane, în vederea efectuării activităților de urmărire penală și dispunerii de măsuri corespunzătoare. Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale – I.G.P.R. (Poliția Română)