sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăStiri InterneDoi militari din Vrancea, răniți în misiuni internaționale, fac parte din echipa...

Doi militari din Vrancea, răniți în misiuni internaționale, fac parte din echipa României care participă la Jocurile Invictus

Astăzi, echipa Invictus a Armatei României pleacă la Haga, unde va participa la Jocurile Invictus. Echipa Invictus România este formată din 20 de militari răniţi în operațiuni militare, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat. Militarii români vor concura la 7 discipline sportive, dintre care 6 individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând). Este a treia participare a militarilor români la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare. Primele două participări au fost la Totonto (2017) și Sydney (2018). ”Faptul că România va fi prezentă la Jocurile Invictus de la Haga este o dovadă a curajului, patriotismului și spiritului neînfrânt al militarilor noștri, care au ales cu tărie și determinare să meargă mai departe, să lupte pentru valorile și idealurile în care noi credem. Pe câmpul de luptă sau pe terenul de sport camarazii noștri au făcut și fac dovada că patriotismul nu este o valoare uitată, ci este motivația care ne-a unit și ne-a dat forța de a construi o țară liberă, independentă și democratică în care să ne putem crește copiii în pace și bunăstare.”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă, general în rezervă, fost comandant în teatrele de operații din străinătate. Din echipa Invictus România fac parte și doi militari vrânceni, răniți în misiunile internaționale la care au participat:

  • Plutonier adjutant Cristian-Gabriel Hanganu

Data și locul nașterii: 10.09.1981, Focșani, județul Vrancea / Starea civilă: căsătorit, 1 copil / Arma: tancuri / Date despre incident: rănit pe data de 24 mai 2005, în Afganistan, cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf Andrei” / Diagnostic: arsuri de gradul III și II pe 45% din suprafața corpului, leziuni la membrele superioare, față și nas, gradul 3 de invaliditate / Discipline sportive la care concurează: ciclism, rowing, volei din poziția șezut / Structura în care este încadrat: Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I”, Focșani. ,,Mă simt onorat și mândru totodată să fac parte din echipa Invictus România. Am găsit alături de ei motivația a merge mai departe, oricât de greu mi-a fost uneori, am găsit sprijin și înțelegere, modele de caractere puternice și mai ales camaraderie. Sunt sigur că va fi o experiență extraordinară la Invictus Games the Hague. M-am antrenat foarte mult acasă, atât la rowing cât și la ciclism, așa că merg încrezător în forțele proprii și-mi doresc să-mi reprezint țara cu mândrie. Sunt recunoscător familiei pentru toată susținerea pe care mi-a oferit-o de-a lungul acestor ani grei. Proiectul Invictus a avut un efect foarte benefic asupra mea, iar pentru asta le mulțumesc coordonatorilor proiectului și colegilor din echipă pentru tot sprijinul acordat.”

  • Plutonier adjutant (în rezervă) Florin Bolovan

Data și locul nașterii: 12.10.1971, Jariștea, județul Vrancea / Starea civilă: căsătorit, 2 copii / Arma: medical / Date despre incident: multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale L1-L4 și tasarea discurilor intervertebrale, gradul 2 de invaliditate / Diagnostic: multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale L1-L4 și tasarea discurilor intervertebrale, gradul 2 de invaliditate / Discipline sportive la care concurează: tir cu arcul / Ultima structură în care a fost încadrat: Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța. Actualmente pensionar. „Invictus Games simbolizează startul, un nou început, în care m-am ancorat cu încredere alături de camarazii mei, împreună cu care am reușit să depășesc unul dintre momentele dificile ale vieții mele. Evenimentul trist, petrecut în primăvara anului 2006 în teatrul de operații din Afganistan m-a amprentat, lăsând asupra mea atât semne fizice cât și psihice. Trauma psihică a fost amplificată de pierderea unuia dintre cei mai buni prieteni și camarazi, Gheorghiță Drăgușanu, care a decedat pe data de 20 iunie 2006. Camarazii din proiectul Invictus, familia și prietenii, m-au ajutat să depășesc această traumă și să îmi găsesc o stare de echilibru și liniște. Sunt mândru că reprezint România la jocurile Invictus Games de la Haga, la proba de Tir cu arcul Compound, și sper să obțin rezultate cât mai bune. Timpul petrecut cu camarazii mei la antrenamente și concursuri de tir cu arcul a făcut din această disciplină mai mult decât un simplu sport, o pasiune. Familia a reprezentat sursa mea de motivație și le sunt recunoscător că mi-au oferit întotdeauna înțelegere, liniște și susținere. Închei prin a mulțumi, camarazilor, managerilor și voluntarilor Invictus pentru suportul acordat”. (sursa: MApN)


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu