În perioada 15-19 august 2022 s-a desfășurat la Limassol, Cipru, proiectul Erasmus+ ,,Promoting STEAM Education through Teacher Training” cu participanți din patru țări ale Europei și a fost furnizat de Institutul Educațional DOREA. Activitatea face parte din Proiectul de ”Dezvoltare organizațională în mediul rural prin proiecte europene”, domeniul: educația adulților, curs ERASMUS+, Acțiunea Cheie KA1, Mobilitatea 2, din Limassol, obținut de Asociația Societatea Școala fără Frontiere Alberto, cu sediul în Suraia, Vrancea.
România a fost reprezentată de trei formatori și voluntari ai Asociației „Societatea Școala fără frontiere Alberto”: Irimia Violeta, Norocea Gina și Sandu Monica-Elena. Acestea au avut oportunitatea de a participa în acest proiect european Erasmus+, ce le-a oferit o experiență inedită. Cursul s-a focusat pe îmbogățirea curriculumului STEAM prin activități inovative pentru elevi, multiple resurse de predare și învățare ce au ca scop motivarea și implicarea elevilor lor, dezvoltarea abilității de a implementa în practică învățarea STEAM, îmbunătățirea competențelor de comunicare și interacțiune socială în limba engleză. Cursul a explorat, de asemenea, nevoia de implicare a comunității locale și a organizațiilor pentru a implementa Educația STEAM.
Mai mult, pe perioada desfășurării cursului a avut loc primul Simpozion Internațional Erasmus+ organizat de asociația condusă de doamna Bîndar Gabriela, intitulat „Abordări inovatoare ale predării și Educația STEAM”, cu participanți din România, Bulgaria, Republica Moldova, Lituania, Grecia și Cipru. Simpozionul s-a dovedit a fi un extraordinar schimb de bune practici. Doamnele formatoare voluntare ale asociației sunt cadre didactice din Focșani, după cum urmează: Irimia Violeta și Norocea Gina – prof. învățământ preșcolar la Grădinița nr. 15 Focșani și Sandu Monica Elena – prof. învățământ primar la Școala „Anghel Saligny” Focșani. (sursa foto și text: Sandu Monica-Elena – formator și voluntar al Asociației „Societatea Școala fără frontiere Alberto”)