Ministerul Educației a aprobat prin ordin de ministru lista celor 300 de unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în noul an școlar. Practic, a fost dublat numărul de școli (de la 150 la 300), fiind luate în considerare majoritatea solicitărilor transmise de inspectoratele școlare județene, prin corelare cu lista școlilor finanțare prin PNRAS. Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.
Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu. Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de părăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19. (sursa: Ministerul Educației)
Potrivit președintelui Consiliului Județean Vrancea, vor fi 4.286 de elevi din 8 localități vrâncene care vor beneficia de o masă caldă la școală, în anul școlar ce va începe luni, 5 septembrie. ”Pe lista unităților administrativ teritoriale și a unităților-pilot de învățământ în care se va implementa proiectul prin care se va acorda suport alimentar elevilor în anul școlar 2022 – 2023 figurează și localitățile Mărășești, Păunești, Sihlea, Gura Caliței, Homocea, Slobozia Bradului, Poiana Cristei și Tănăsoaia.”, a anunțat Cătălin Toma.