vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăOpiniiPe scurt

Pe scurt

– Desemnarea lui Angel Tîlvăr în funcția de ministru al Apărării nu le-a picat deloc bine pesediștilor vrânceni. Cel puțin pentru gruparea care conduce acum (dar și în viitorul apropiat) PSD Vrancea (Halici-Oprișan), numirea lui Tîlvăr ca ministru a părut că le-a cam deranjat planurile. Organizația PSD Vrancea, în frunte cu președintele Nicușor Halici, nu a dat nici măcar un mesaj scurt de felicitare pentru senatorul său ajuns ministru, măcar de ochii lumii (adică ai lui Marcel Ciolacu). Preluarea unui portofoliu atât de important de către un reprezentant al organizației județene nu pare a fi un eveniment demn de a fi consemnat și exploatat mediatic și electoral de către pesediștii vrânceni. Doar primarul Cristi Misăilă l-a felicitat public pe Angel Tîlvăr (pe Facebook), iar deputatul Laurențiu Marin a transmis un mesaj de bine spre neutru (să nu se supere prea tare Halici&comp), tot pe Facebook.

– Se face încălzirea pentru anul preelectoral 2023 și cel electoral 2024. Iar cele două partide principale din județ, PSD și PNL, au reluat postările contondente pe Facebook, ”vitejește”, prin conturi false, neasumate. Asemănător perioadei 2018-2019-2020. Așteptăm noi ”dezvăluiri” pline de ”curaj” din partea celor două formațiuni, precum și (re)activarea unor așa-zise publicații/ pagini media online.

– Partidul făcut de Codrin Ștefănescu pentru Liviu Dragnea post-pușcărie (Alianța pentru Patrie) s-a dezumflat mult mai repede decât se estima. Până și ”vedetele” Ștefănescu și Dragnea au ajuns din prieteni dușmani. În schimb, Alianța pentru Unirea Românilor duce o campanie intensă de a aduna adepți și a-și constitui organizații în cât mai multe localități, pentru că rezultatele de la alegerile locale sunt foarte importante pentru scrutinul parlamentar, în 2024. Mai ales că va fi distanță scurtă între locale și parlamentare. Asta dacă nu se hotărăște, cumva, ca cele două tipuri de scrutin să se desfășoare simultan.

– De toată jena ce s-a întâmplat în acest weekend la Brăila. Copiii refugiați din Ucraina au adunat circa 100 de saci de gunoaie de pe malul Dunării, dar nicio autoritate sau societate publică locală nu a vrut să ridice sacii de gunoi. Ba că nu e domeniul lor, ba că nu e de competența lor, ba că e weekend, ba că nu au bani de motorină și alte explicații cel puțin penibile. Iar sacii de gunoi au rămas pe malul apei. Din păcate, cred că astfel de situații s-ar întâmpla și în alte zone ale țării, cazul de la Brăila neputând fi catalogat drept o excepție jenantă.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu