duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăSocietateCazuri noi de atac cibernetic, cu imaginea unor branduri cunoscute

Cazuri noi de atac cibernetic, cu imaginea unor branduri cunoscute

Păstrați-vă vigilența atunci când activați online și verificați de fiecare dată informația, înainte de a face o acțiune care v-ar putea pune în pericol dispozitivele sau datele! Printre metodele preferate de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam online regăsim utilizarea unor conturi de social media nou-create, ori unele compromise, care copiază imaginea unor branduri cunoscute și lansează postări sponsorizate cu concursuri sau promoții false.
O altă metodă folosește transmiterea de mesaje tip phishing direct prin sms. Astăzi, vă supunem atenției două tentative de fraudă care se folosesc de identitatea vizuală a eMAG.
Campaniile sunt detectabile destul de rapid, dacă faceți câteva verificări esențiale:
Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie, din moment ce site-ul pe care potențiala victimă este redirecționată are un nume de domeniu fără legătură cu eMAG. Verificați mereu existența promoțiilor și concursurilor pe canalele oficiale de comunicare ale companiei!
Dacă o ofertă este prea bună ca să fie adevărată, atunci probabil este vorba despre o înșelătorie! Prețul plătit pentru un televizor QLED, respectiv un mobil de ultimă generație, este ridicol (10-12 ron).
Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă de a da click cât mai repede și include în paginile de phishing un ceas care arată cât timp ar mai avea la dispoziție utilizatorul pentru a-și revendica ‘premiul’.
Evitați accesarea de link-uri din astfel de surse necunoscute sau dubioase și verificați-le cu o soluție de securitate, înainte de a face clic
Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card, la cerere, în urma accesării unor astfel de link-uri.
Evitați descărcarea și instalarea de software din astfel de surse, precum și abonarea la anumite servicii propuse! Vă puteți infecta cu malware sau abona la servicii cu suprataxă despre care nu aveți cunoștință.
Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de tentative de fraudă online pe site-ul proiectului de conștientizare #SigurantaOnline, un proiect de awareness la nivel național lansat de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor: https://quiz.sigurantaonline.ro
(Directoratul Național de Securitate Cibernetică)

ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu