” Subsemnatul, Tăbăcaru Iulian, director adjunct la Şcoala Gimnazială Homocea, profesor de educaţie fizică, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
În sesiunea ianuarie 2017 m-am înscris la concursul organizat de M.E.N. pentru a a face parte din Corpul Experţilor în Management Educaţional.
Dosarul nu a fost evaluat, motivându-se că nu am făcut dovada celor 60 de credite profesionale transferabile, potrivit cerinţelor din grila de evaluare. Precizez că nu a fost luat în calcul cursul „Pro Mediere în organizaţia şcolară”, furnizat de Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” Vrancea, formator fiind chiar directorul instituţiei prof. Neagu Aurelia.
Modulele parcurse în cadrul cursului mi-au asigurat dobândirea competenţelor în domeniul Managementului Educaţional, după cum reiese din”fişa competenţelor şi disciplinelor/temelor” şi din Anexa 2 de la grila de evaluare aferenţă metodologiei.
Potrivit anexei şi fişei competenţelor rezultă că am dobândit în urma parcurgerii cursului competenţe în domeniul Management Educaţional, deşi cursul are o altă denumire.
Problema pe care o sesisez este următoarea: în fişa competenţelor creditele nu sunt defalcate pentru fiecare disciplină/temă şi în consecinţă au intervenit decizii arbitrare.
Consider că am fost lezat deoarece nu a fost luat în calcul acest curs.
Situaţia este şi mai gravă, şi scandaloasă în condiţiile în care formatorul cursului respectiv, d-na Aurelia Neagu, director al Casei Corpului Didactic Vrancea, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, care a reevaluat dosarul meu, după ce am depus contestaţie. Aceeaşi doamnă, Aurelia Neagu, care a eliberat atestatul în urma parcurgerii cursului, a contestat propriul curs în cadrul şedintei Consiliului de Administraţie. Mai mult, prin atitudinea avută a determinat membrii consiliului de administraţie să aibă o altă opinie faţă de acea iniţială, aceasta pentru a se evita stările conflictuale generate pe fondul unei labilităţi emoţionale ale doamnei.
Cum este posibil să faci un curs la Casa Corpului Didactic Vrancea, care pe hârtie are 15 credite profesionale transferabile, iar când este nevoie să le foloseşti, te trezeşti că acel certificat nu are nicio valoare?
Cum poate doamna director, Aurelia Neagu de la Casa Corpului Didactic Vrancea, să acrediteze un astfel de curs cu plată, cu aşa zise 15 credite profesionale transferabile, iar în consiliul de administraţie al I.S.J. Vrancea să spună că de fapt nu sunt valabile.
Mă întreb, aşa cum este normal, dacă toate cursurile organizate de Casa Corpului Didactic Vrancea, cursuri plătite de către colegii mei, din tot judeţul, sunt cursuri făcute degeaba? Dacă se vor trezi mâine poimâine că aceste cursuri nu au nicio valoare?Că nu le pot folosi la nimic?
Se pare că interesul a fost doar de natură financiară.
Mă gandesc serios să iau legătura cu toţi cei care au urmat acest curs, care a fost contestat şi nerecunoscut de cel care a eliberat certificatul respectiv, d-na Aurelia Neagu, director al Casei Corpului Didactic Focşani şi să deschid un proces în vederea stabilirii adevărului”.