Data lansării apelului de selecție : 03 aprilie 2023
Data limită de depunere a proiectelor: Sesiunea este deschisă în perioada 03 aprilie – 08 mai 2023. Data limită de depunere a proiectelor este 8 mai 2023, ora 14.00. Sesiunea se poate închide în orice moment dacă valoarea proiectelor depuse depășește cu 110% plafonul sumei alocat pentru sesiunea în curs, dar nu mai devreme de 5 zile de la data deschiderii sesiunii.
Fondurile disponibile: Fondurile totale disponibile alocate în această sesiune sunt în valoare de 53.700 Euro.
Sprijinul public nerambursabil: Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară. Cuantumul sprijinului este de:
- 50.000 de euro/proiect pentru proiectele de servicii și activități meșteșugărești
- 53.700 de euro/proiect pentru proiectele de producție
Sprijinul pentru înființarea de activități non agricole în zone rurale se va acorda, sub formă de primă, în două tranșe astfel:
- 70% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanțare;
- 30% în cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, în perioada de timp specificată în decizia de finanțare
ATENȚIE! Perioada de implementare a proiectului va fi până la finalul anului 2025, termenul de finalizare al proiectelor selectate și finanțate, inclusiv depunerea ultimei cereri de plată și efectuarea ultimei plăți fiind de 31.12.2025.
Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va face până la data de 31.12.2023. Se aplică aplica regulile de ajutor de minimis în vigoare, conform prevederilor Regulamentului UE nr. 1407/2013.
Locul si intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul GAL Podgoria Panciu din Panciu, Str. Democrației nr. 3, zilnic de luni până vineri, intre orele 10.00-14.00.
Tipuri de beneficiari eligibili:
- Fermieri sau membrii unei gospodarii agricole, care își diversifică activitatea prin înființarea unor activități non-agricole de servicii/producție în spațiul rural pentru prima dată. Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile;
- Micro-întreprinderi și întreprinderi mici existente din spațiul rural, care își propun prestarea de activități non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin;
- Micro-întreprinderi și întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii aplicației de finanțare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfășurat activități până în momentul depunerii acesteia (start-up).
Date de contact și informații: Informații detaliate cu privire la accesarea și derularea Măsurii M3/6A sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului aferent măsurii elaborat de către GAL, ghid disponibil pe pagina de internet www.podgoriapanciu.ro. Informații suplimentare pot fi obținute și de la sediul GAL din Panciu, zilnic între orele 10.00-14.00, precum și la telefon 0733-961.904.
Reprezentant legal al Asociației Grupul de Acțiune Locală Podgoria Panciu – VIOLETA ZINA CHIRIAC.