joi, septembrie 19, 2024
AcasăActualitateÎncepe ediția cu numărul 30 a Olimpiadei Naționale de Inovare și Creație...

Începe ediția cu numărul 30 a Olimpiadei Naționale de Inovare și Creație Digitală – InfoEducație

În perioada 24-29 iulie 2023, la Colegiul Național ”Unirea” din Focşani, se va desfășura Olimpiada Națională de Inovare și Creație Digitală – InfoEducație, ediția 30. Olimpiada de Inovare și Creație Digitală – InfoEducație 2023 – este o competiţie naţională, în cadrul căreia concurează elevi/echipe de 2 elevi, din clasele IX-XII, cu proiecte din 5 arii ce aparțin domeniului tehnologii software: software cu caracter educațional, software utilitar/mobile, aplicații web, programare roboți și creație multimedia.

Organizat din 1994, este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice, multidisciplinare. Concursul se desfășoară în patru etape: pe unitatea școlară, locală, județeană și națională. Etapa națională se desfășoară în Focșani, județul Vrancea.

La fiecare etapă vor fi prezentate lucrări realizate de către elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX – XII). Participarea la etapele ulterioare este hotărâtă de clasamentele etapelor anterioare. În etapa finală există și un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore. Concursul constă în realizarea unei lucrări pe o temă dată. Lucrarea va îmbina elemente de proiectare, programare și design. Pe întreaga durată a taberei se vor organiza și sesiuni de comunicare pe teme de inginerie software.

Fiecare județ doritor poate participa cu maximum 5 elevi și un profesor însoțitor, în următoarele condiții: minim trei lucrări, cerințe hardware și software rezonabile. (sursa: ISJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu