marți, octombrie 22, 2024
AcasăStiri InterneDin Caracal la Harvard, cu bursă completă. Cum a reușit Alex, la...

Din Caracal la Harvard, cu bursă completă. Cum a reușit Alex, la 19 ani, să ajungă și delegat la ONU

Alex Drăghia, un tânăr de doar 19 ani din Caracal, a fost acceptat la celebra universitate americană Harvard cu o bursă de studii completă. Pe parcursul celor patru ani de studii, toate cheltuielile sunt acoperite, inclusiv cele de cazare, hrană și transport. „Pentru mine nu implică nicio cheltuială. Am o bursă completă. Sunt plătite inclusiv biletele de avion și asigurarea de sănătate. Voi fii cazat în cămin, voi mânca la cantina facultății, toate cele 3 mese pe zi și două gustări sunt asigurate. În sesiune, am asigurată și o gustare de noaptea, ceea ce mi se pare amuzant. Singurele costuri pe care eu trebuie să le acopăr sunt cele pentru viză”, a explicat Alex Drăghia pentru PRESShub.

Alex Drăghia a terminat anul acesta Liceul Teoretic „Mihai Viteazu” din Caracal, unde a urmat un profil de filologie bilingv engleză. Când a venit momentul să aleagă la ce facultate să meargă, tânărul nu a luat în considerare nicio universitate din România, pentru că nu se regăsește în stilul de predare de aici. În schimb, s-a înscris la 20 de facultăți din Statele Unite ale Americii, printre care și Harvard, la care a și intrat.

Însă Alex Drăghia nu va începe să studieze la Harvard mai devreme de anul viitor, pentru că, în acest moment, este unul dintre cei doi delegați de Tineret ai României la Organizația Națiunilor Unite, alături de Anamaria Lăzăruc. „Acum sunt într-un an sabatic în care nu voi merge la facultate. Motivul este mandatul meu de delegat de tineret al României în cadrul ONU care, prin prisma ordinului de ministru care-l reglementează, spune că nu am dreptul să părăsesc țara pe perioade lungi. Am ales să-mi iau acest an de pauză pentru a-mi duce mandatul la bun sfârșit pentru că nu-mi stă în fire să încep ceva și să nu termin”. După terminarea studiilor, acesta nu crede că se va mai întoarce în țară, dar nici în America nu plănuiește să rămână.

Articolul integral îl puteți citi pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu