Prima zi a lunii septembrie este un motiv de sărbătoare pentru pompierii vrânceni. În această zi, în urmă cu 28 de ani, în cadrul Grupului de Pompieri Vrancea lua fiinţă Compania de Pompieri Vidra, care avea în dotare două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un autocamion de intervenţie cu motopompă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Primul comandant al subunității a fost pompierul erou, căpitanul (maior postmortem) Liviu Mihalache, care, împreună cu 8 subofiţeri şi 14 militari în termen au reușit, cu eforturi susţinute, să creeze condiţii optime de lucru şi un climat propice pentru buna desfăşurare a misiunilor specifice de la acea vreme.
De-a lungul timpului, această structură s-a dezvoltat şi îmbunătăţit constant. Așadar, începând cu anul 2012, în cadrul subunităţii îşi desfăşoară activitatea şi echipaje de paramedici care încadrează ambulanţele SMURD, destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă şi transportului pacienţilor la unităţile spitaliceşti. În anul 2017, are loc o nouă redimensionare a raionului de intervenție atribuit în competență, prin înființarea Punctului de Lucru Năruja. La 14 iunie 2021 este operaționalizat Punctul de Lucru Tulnici, ca rezultat al preocupării continue pentru creşterea nivelului de securitate a vieţii cetăţenilor, protejării proprietăţii şi mediului prin asigurarea unui răspuns eficient și rapid în raionul de intervenție. Anul acesta, în luna iunie, urmare a modificării organigramei, prin ordinul Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Stația de Pompieri Vidra devine Secția de Pompieri Vidra.
În prezent, subunitatea se află sub comanda maiorului Bîndar Paul-Petruț. Aceasta dispune de o dotare cu personal şi tehnică adaptată nevoilor actuale, fiind în măsură să intervină cu operativitate în vederea gestionării tuturor situaţiilor de urgenţă la care este solicitată, pentru a restabili starea de normalitate. Prin urmare, în perioada ianuarie-iulie 2023, salvatorii Secției de Pompieri Vidra au executat 452 misiuni, dintre care 46 au reprezentat intervenţii pentru stingerea incendiilor, iar alte 349 solicitări au fost pentru acordarea primului ajutor calificat. Din cele 46 intervenţii pentru stingerea incendiilor, 19 dintre acestea au reprezentat incendii de vegetaţie uscată.
La îndeplinirea obiectivelor și buna desfășurare a activităților subunității și-a adus aportul colaborarea fructuoasă cu instituţiile şi autorităţile publice locale şi judeţene. Strădaniile muncii colegilor noștri se concretizează şi conduc spre un ţel nobil: salvarea vieţii cetăţenilor, protejarea bunurilor şi a mediului înconjurător în situaţii de urgenţă. La ceas aniversar, le transmitem gânduri de apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată, alături de tradiționala urare: La mulți ani, Secția de Pompieri Vidra! (ISU Vrancea)