Producătorul și regizorul britanic Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat ciorba rădăuțeană, apreciată peste tot în lume. Serialul documentar „Flavours of Romania” poate fi vizionat pe Netflix. Recent, pe pagina de socializare a emisiunii a apărut o secvență din documentar în care este prezentată renumita Ciorbă Rădăuțeană, inventată de Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani, născută în Mihăileni, județul Botoșani.
Ciorba rădăuțeană a ajuns pe locul 12 în topul celor mai bune supe din lume, intitulat “Top 100 cele mai bune supe din lume”. O ciorba rădăuțeană ca la carte se prepară într-un timp mediu de două ore, iar lista de ingrediente este una scurtă și concisă. Ai nevoie, deci, de următoarele ingrediente pentru a putea prepara o ciorba rădăuțeană tradițională și delicioasă:
- 1 pui întreg, dezosat și curățat
- 3-5 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstărnac
- 3 cepe medii
- 1 țelină medie
- 1 ardei sau gogoșar
- sare și piper după gust
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri de faina pentru dres ciorba
- 4 caței de usturoi
- 200-250 grame de smântână
- ardei iute pentru servit
- oțet pentru servit, opțional
- 500 grame smântână pentru servit
Modul de preparare și articolul integral, pe PRESShub.