Trupul neînsuflețit al colonelului (r) Ilie Roșu a fost adus în localitatea natală, Adjudu Vechi. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la mini-muzeul amenajat chiar de Ilie Roșu în incinta casei părintești. Acolo a adunat și expus tricouri, fotografii, steaguri și alte obiecte de la evenimentele la care a participat. Înmormântarea va fi duminică, 28 ianuarie, maratonistul adjudean urmând să-și doarmă somnul de veci în cimitirul din Adjudu Vechi. Ilie Roșu va beneficia de onoruri militare. De altfel, un detașament de militari se va afla permanent la căpătâiul colonelului Ilie Roșu. Fiicele lui Ilie Roșu au postat și un mesaj pe contul de Facebook al tatălui lor: ”Dragi prieteni ai tatălui nostru: Noi, fiicele lui, Andreea si Alina, cu mare regret pentru pierderea bruscă a tatălui nostru, vă așteptăm pentru un ultim salut în data de 28 ianuarie. La ora 11 va avea loc procesiunea de înmormântare sau cum ar formula el „Ultimul Maraton”. Așadar, vă așteptăm în localitatea Adjudul Vechi, cu plecare de la casa părintească din strada Pârloagei nr 22, îndreptându-ne apoi către biserica din sat pentru a striga spre cer, cu toții împreună, strigătul de luptă al maratoniștilor: Hip-Hip, Ura! Hip-Hip,Ura! Hip-Ura, Hip-Ura, Hip-Ura-Ura-Ura! România! Trăiască România! Auuuuuuuu!”, au transmis fiicele lui Ilie Roșu.
Trebuie precizat faptul că Ilie Roșu a fost decorat de MApN în anul 2016. ”În ziua de 03.02.2016, la sediul MApN, ministrul apărării naţionale Mihnea Motoc i-a conferit colonelului (r) Ilie Roșu Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I, în semn de apreciere pentru contribuţii deosebite în susţinerea activităţilor armatei. Purtând cu mândrie Drapelul Sfânt al României, colonelul (r) Ilie Roșu a alergat în peste 132 de maratoane interne si internaţionale, adăugând câte un maraton pe fiecare din continentele: Europa, Asia, Africa, America de Sud, America de Nord și Oceania. Are peste 5700 de km parcurşi cu Drapelul României, începând din 21 martie 2010, iar în viitor vrea să ajungă la 200 de maratoane cu Drapelul Naţional! Colonelul (r) Ilie Roşu a iniţiat ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei”, care include un număr de 10 maratoane, pe care românii le aleargă prin cele mai frumoase locuri istorice din România (1. Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, de Ziua Națională a României desfășurat la București și la Alba Iulia; 2. Maratonul “Pe aici nu se trece”, desfășurat intre 3 mausolee din judetul Vrancea: Mărășești, Mărăști și Soveja; 3. Maratonul Regal; 4. Maratonul Zăpezii, în zona Râșnov; 5. Maratonul Delta Dunării la Sulina; 6. Dracula Maraton, la Bucuresti; 7. Maratonul “Ştefan cel Mare” la Putna, 8. Maratonul Siretului la Adjud, dedicat eroilor care au căzut în Războiul de Independență, în primul și în cel de-al doilea război mondial; 9. Maratonul Prieteniei de la Plevna, dedicat eroilor care au căzut în luptele pentru independența României și Bulgariei; 10. Seria de maratoane ale Recunoștinței, care împreună cu Maratonul “Pe aici nu se trece”, “Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc” si Maratonul Siretului, sunt dedicate eroilor Armatei Române care s-au jertfit în primul Război Mondial, ele desfășurându-se prima dată între Călugăreni și Mormântul Eroului Necunoscut, continuând la Roșia Montană, apoi la Târgu Jiu, pe un traseu care l-a omagiat pe Constantin Brâncuși, trecând pe lângă Masa Tăcerii, pe lângă Coloana Infinitului, pe sub Poarta Sărutului dar și pe lângă Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, culminând cu maratonul de la Oituz, Târgu Ocna si Onești, omagiind-o pe Regina Maria si pe militarii care s-au jertfit în județul Bacău). Ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România si istoria ei” este un proiect pentru România, cu maratoniștii si ștafetele de maraton formate din copii, în prim plan, purtând mesajul de respect si de recunoștință pentru înaintașii noștri, prin cele mai încărcate locuri de istorie. Acesta a început în anul 2011, o dată cu Maratonul “Pe aici nu se trece”. Cinci ani de “antrenament” pentru a omagierea intrării României în Primul Război Mondial si jertfele Armatei Române pentru realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918.” (sursa: arhiva MApN)
Reamintim că Ilie Roșu (64 de ani) a pornit miercuri, 24 ianuarie, în Maratonul Unirii, din Piața Unirii din Focșani. După câteva sute de metri i s-a făcut rău (stop cardiorespirator) și a căzut pe caldarâm. Cei din jur i-au acordat primul ajutor și au chemat ambulanța. Cadrele medicale de pe ambulanță și de la Spitalul Județean Focșani au efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ilie Roșu s-a născut la Adjudu Vechi și a urmat o carieră militară. Pasionat de maraton, Ilie Roșu a participat la aproape 300 de astfel de evenimente. Multe dintre ele au fost organizate chiar de el, fiind dedicate evenimentelor importante din istoria României. De altfel, Maratonul Unirii din 24 ianuarie era dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor Române de la 1859 și se afla la a opta ediție.