sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăPoliticaDacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc...

Dacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc că NATO ar activa Articolul 5 | INTERVIU cu Jeffrey Michaels

Mentalitatea oficialilor europeni despre ce înseamnă războiul în prezent ar trebui schimbată. Rușii ar putea ataca mâine un stat membru NATO, dacă ar vrea, fără a urmări neapărat o victorie militară, ci în dorința de a obține o victorie politică de moment, afirmă expertul în relații internaționale și studii militare Jeffrey Michaels, într-un interviu pentru PRESShub. O acțiune militară ilogică, în interpretarea analiștilor vestici, ar putea deveni realitate. Lipsa de strategie a Rusiei în războiul pe care îl duce în Ucraina reprezintă amenințarea cea mai mare, în opinia sa. Jeffrey Michaels a fost prezent la București, săptămâna trecută, pentru a marca 75 de ani de la înființarea NATO, ocazie cu care Institutul Pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară (ISPAIM), sub egida Ministerului Apărării Naționale, a organizat o conferința internațională pe tema evoluției și adaptării NATO la contextul actual de securitate.

Jeffrey Michaels este cercetător în cadrul Institutului Barcelona pentru Relații Internaționale și este specializat în tematica politicii externe americane și în securitate internațională. Experiența sa anterioară a însemnat activitatea de lector în domeniul studiilor de apărare la King’s College din Londra, precum și activitatea de funcționar în cadrul NATO și în Departamentul de Apărare al SUA. De asemenea, deține o bursă de cercetare la Changing Character of War Centre, Pembroke College, Oxford. El are un doctorat în studii de război la King’s College London.

Cercetările sale au fost publicate în The Journal of Cold War Studies, The Journal of Strategic Studies, Political Science Quarterly, International Politics Reviews, Small Wars and Insurgencies, Studies in Conflict and Terrorism, RUSI Journal, Contemporary Security Policy și Orbis. De asemenea, este coautor, împreună cu Sir Lawrence Freedman, al cărții The Evolution of Nuclear Strategy (ediția a 4-a).

Articolul integral poate fi citit pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE

- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu