– Candidatul PSD-PNL la Primăria București a fost plimbat până acum prin Capitală ca să fie făcut de râs. Ca în celebra butadă strămoșească, cu calul slab, chior și puturos, adus de proprietar la târg ca să fie făcut de rușine, cam așa e și cu dom` profesor doctor manager decan ș.a.m.d. Cătălin Cîrstoiu. Să-i bănuim pe liderii și strategii PSD-PNL de neștiință politică, de lipsă de viziune, de naivitate? Sau să ne gândim la o strategie de sacrificare a unui „miel” pentru a maximiza șansele candidatului susținut cu adevărat de ei?
– Și așa ajungem la speculația conform căreia PSD (probabil nu și PNL) îl vrea pe Cristian Popescu Piedone în funcția de primar general al Capitalei. Pesediștii l-au vrut de la început, dar nu au găsit modalitatea de a-l impune drept candidat al Alianței PSD-PNL. Dacă acum vreo două luni se putea bănui că Piedone ar fi ”iepurele” candidatului PSD-PNL, între timp s-a dovedit a fi invers. Interesele financiar-imobiliare din București sunt extrem de mari și, nu-i așa, avem nevoie de un om de ”încredere”. Să nu uităm cine e în spatele lui Popescu și ce interese reprezintă el. Dacă PSD și PNL îl conving pe Cătălin Cîrstoiu să se retragă de bunăvoie din cursa electorală (și din cursa întinsă de politicieni), atunci vor ieși la iveală și alte lucruri. Dacă va rămâne, totuși, candidatul PSD-PNL, este greu de crezut că dr. Cîrstoiu va obține voturile celor două formațiuni. Oricum, cred că pesediștii din București au dispoziție să-l voteze pe Piedone și nu pe Cîrstoiu.
– Se fac pariuri pe finalizarea lucrărilor pe bulevardele principale din Focșani până la Paști. De fapt, ar trebui cam într-o săptămână, până la Florii. Că e o vânzoleală de mașini prin oraș, în fiecare an, din ajunul Floriilor și până în ajunul Paștelui … Iar cu străzile vraiște, cu utilaje peste tot (să vadă alegătorii că se muncește!), vă închipuiți ce va fi prin Focșani. A doua rundă de pariuri vizează tot arterele pe care mișună muncitorii și utilajele de câteva săptămâni: când vor începe reparațiile la străzile/ bulevardele terminate până la alegerile locale din 9 iunie.
– Crește, ușor, tensiunea în mediul politic, odată cu apropierea campaniei electorale. Politicienii caută, se agită, discută și se întâlnesc cu multă lume, promit sau acuză, depinde de situație, se fac dezvăluiri (ținute la sertar până acum), se mai produc transferuri sau combinații de candidați în plan local ș.a.m.d. Primarii în funcție anunță că s-au făcut, s-a semnat, se lucrează, vor începe, se licitează nenumărate investiții. Cu ce spune că s-a făcut, ce se face acum și ce se va face în viitorul apropiat, plus promisiunile tuturor candidaților, ajungem la o suprasaturație de bunăstare în scurt timp.
– Ceva scurt, de sezon electoral, pentru toți candidații: există viață și după alegerile din 9 iunie, indiferent de rezultat!