joi, septembrie 19, 2024
AcasăActualitateAvaria de la magistrala de apă potabilă nu a fost remediată /...

Avaria de la magistrala de apă potabilă nu a fost remediată / 24.000 de vrânceni nu au apă la robinet de azi dimineață

Avaria provocată în această dimineață pe magistrala care alimentează comunele din zona de sud-est a județului se dovedește a fi de o complexitate mai mare decât a fost estimat inițial, astfel că nu este încă posibilă reluarea alimentării cu apă în comunele Milcovul, Gologanu, Răstoaca, Tătăranu, Vulturu, Nănești și Măicănești, cu satele aferente. Angajații CUP SA Focșani sunt în continuare la fața locului și depun eforturi pentru remedierea cât mai rapidă a situației. (sursa: CUP Focșani)
Reamintim că, azi dimineață, un muncitor de la firma care construiește mai multe loturi ale autostrăzii A7 a lovit cu cupa excavatorului țeava de apă, iar mii de metri cubi de apă s-au scurs pe câmp. 24.000 de persoane din 15 localități s-au trezit, astfel, fără apă la robinete în urma acestui incident.
Pentru a se stabili cine a greșit în această situație și cine va suporta costurile avariei, companiile implicate fac acum anchete interne. De altfel, nu este primul incident de pe șantierul Autostrăzii Moldova, pe raza județului Vrancea. Magistrala de apă a fost spartă în mai multe locuri, până acum (ultima dată în Adjud). Mai grav, în luna septembrie 2023, muncitorii de pe șantierul autostrăzii au lovit o magistrală de transport gaze naturale. În explozia care a urmat, 4 oameni și-au pierdut viața iar alți 5 au fost răniți.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu