sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăELECTORALPropunerile candidatului PNL la Primăria Focșani, Valentin Resmeriță, care vizează persoanele cu...

Propunerile candidatului PNL la Primăria Focșani, Valentin Resmeriță, care vizează persoanele cu dizabilități

Focșaniul este departe de a fi un oraș care să le ofere condiții civilizate de trai persoanelor cu dizabilități. Deși legislația impune o serie de facilități pe care primăriile și instituțiile trebuie să le creeze, astfel încât persoanele ce au o invaliditate, permanentă sau temporară, să se poată descurca, puțin din ceea ce ar trebui să fie există în realitate. S-au făcut pași timizi, prin amplasarea unor semafoare cu dispozitive acustice pentru persoanele nevăzătoare, s-au creat rampe pentru deplasarea facilă a cărucioarelor, însă semafoarele sunt prea puține, iar rampele au fost distruse în mare parte în urma lucrărilor.

Tocmai pentru că de-a lungul anilor s-a făcut și s-a respectat prea puțin, grupul civic DizAbil.EU i-a cerut omului de afaceri Valentin Resmeriță, candidatul PNL la Primăria Focșani, să facă publice măsurile pe care le are în vedere pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, în eventualitatea în care acesta va fi ales primar. ”Deși în anul 2021, după realizarea de către grupul nostru a Hărții Accesibilizării Orașului Focșani, autoritățile au încercat remedierea situației, odată cu începerea lucrărilor de modernizare au reapărut denivelări, gropi la nivelul trotuarelor și treceri de pietoni neaccesibilizate. Această situație afectează deplasarea în siguranță a persoanelor cu mobilitate redusă și a părinților ce au copii mici în cărucioare, încălcându-li-se totodată și dreptul la liberă circulație. Multe instituții publice și spații private nu sunt dotate cu rampe ori acestea nu respectă normativele în vigoare. Locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sunt ocupate adesea de persoane valide, fără să se ia măsuri ferme pentru remedierea acestei probleme. De asemenea, în Focșani nu există nici un autovehicul adaptat care să permită transportul persoanelor dependente de un fotoliu rulant electric”, se arată în adresa înaintată lui Valentin Resmeriță de DizAbil.Eu.

Răspunsul candidatului PNL la Primăria Focșani a venit cu promptitudine:

Le mulțumesc pentru interesul în candidatura mea și pentru faptul că îmi dau ocazia să mă aplec asupra problemelor lor. Unul din obiectivele mele, în calitate de Primar, este de a face din Focșani un „oraș incluziv”, un oraș care are grijă de toți cetățenii săi. Deocamdată, nu stă în puterea mea să remediez această situație. Dar pot să promit că, în timpul mandatului meu, focșănenii nu vor suferi așa cum suferă acum de pe urma unor lucrări de infrastructură, executate fără să se țină cont de nevoile cetățenilor. Îmi doresc să colaborez cât mai mult cu asociațiile civice și aștept orice sugestie și propunere care ne poate ajuta să facem din Focșani un oraș în care să ne placă să trăim și de care să fim mândri cu toții”, a declarat Valentin Resmeriță. Acesta are, de altfel, un program care vizează persoanele cu dizabilități, iar prima măsură ca primar va fi să inventarieze toate rampele de acces.

Iată care este programul lui Valentin Resmeriță care vizează persoanele cu dizabilități:

  1. Prima măsură va fi realizarea unui inventar integrat al tuturor rampelor din spațiile publice, pentru a vedea exact care este situația de fapt.
  2. Pe siteul Primăriei va fi afișată Harta tuturor rampelor din spațiile publice, care va fi completată în timp real, pe măsură ce se vor adăuga noi rampe la spațiile publice.
  3. În bugetul Consiliului Local va fi prevăzută, în fiecare an, o sumă pentru realizarea de rampe, astfel ca, în cel mai scurt timp, la toate instituțiile publice să existe rampe pentru persoanele cu dizabilități!
  4. Voi iniția o Hotărâre de Consiliu Local, prin care să se achiziționeze cel puțin două autobuze adaptate transportului persoanelor dependente de un fotoliu rulant electric.
  5. O altă Hotărâre de Consiliu Local va fi inițiată, și ea va prevedea amenzi mai mari pentru cei care parchează abuziv pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.
  6. Voi avea în vedere, permanent, să fac din Focșani un oraș cât mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități: fie că e vorba de deplasarea pe drumuri de acces, parcuri sau deplasarea la instituțiile publice. În acest sens, doresc o colaborare permanentă cu reprezentanții persoanelor cu dizabilități și sper că voi avea un dialog permanent cu asociația dumneavoastră: sugestiile și propunerile dumneavoastră vor fi întotdeauna binevenite !
  7. În privința limitării dreptului la liberă circulație pentru persoanele cu dizabilități datorită lucrărilor de infrastructură din oraș, sunt alături de toți cei care au de suferit în această privință.

Material realizat de SC King News 24 SRL, la comanda PNL Vrancea. CMF: 21240005


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu