vineri, octombrie 18, 2024
AcasăSocietateSe apropie bacalaureatul / Când se vor susține probele

Se apropie bacalaureatul / Când se vor susține probele

Astăzi este ultima zi de înscriere la examenul de bacalaureat. Tot astăzi este ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a/a XIII-a. Se știe că examenul de bacalaureat începe cu probele de competențe. Ministrul Educației, Ligia Deca, a ținut să le transmită candidaților o serie de informații pentru probele de competențe:
Candidații sunt repartizați în săli în ordine alfabetică. Listele se comunică cu 24 de ore înainte de prima probă.
La proba de evaluare a competenţelor lingvistice, repartizarea pe săli se face în ordine alfabetică, în funcţie de limba la care candidaţii susţin proba.
Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. (sursa: Ligia Deca, ministrul Educației)
Calendarul probelor de competențe și scrise la bacalaureat este în tabelele de mai jos:


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu