vineri, octombrie 18, 2024
AcasăActualitateIPJ: în Vrancea nu au fost situații grave, care să afecteze procesul...

IPJ: în Vrancea nu au fost situații grave, care să afecteze procesul electoral

Centrul de Comunicare Județean Vrancea vă informează că, de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. Astfel, cei peste 1200 de oameni din structurile județene ale M.A.I. mobilizați au avut ca principale misiuni menținerea ordinii publice în întregul județ, asigurarea protecției secțiilor de vot și cercetarea incidentelor electorale. Angajații MAI din județul Vrancea au intervenit operativ, în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Până la această oră, au fost constatate cinci fapte de natură penală, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care au avut loc acestea, în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă la vot, coruperea alegătorilor și amenințare.

Au fost semnalate 43 de sesizări în legătură cu procesul electoral, dintre care 20 nu s-au confirmat în urma verificărilor. Dintre cele 23 de sesizări confirmate, 5 sunt sesizări de natură penală, 8 sunt fapte care nu intră în competența poliției sau sunt în curs de soluționare. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3900 de lei.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au fost sesizați de către un candidat cu privire la faptul că, în interiorul unei secții de votare funcționează o cameră de supraveghere, montată permanent, care transmite imaginile în timp real. În acest caz, a fost informat BEJ. Totodată, o echipă de cercetare a incidentelor electorale s-a deplasat la fața locului iar în urma verificărilor efectuate, nu s-a confirmat fapta de violare a confidențialității votului, întrucât camera nu surprindea imagini în acest scop. Totodată, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizați, în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în apropierea unei secții de votare, se află mai multe persoane însoțite de un candidat, acestora fiindu-le oferite produse alimentare, cu scopul de a influența votul acestora. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele sesizate nu se confirmă, un bărbat fiind sancționat contravențional potrivit prevederilor Ordonanței de urgență 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă .

Până la finalizarea procesului electoral, efectivele MAI își vor continua misiunea de menținerea a ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. (Centrul de Comunicare Județean Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu