vineri, octombrie 18, 2024
AcasăComuna meaBOLOTESTIVIDEO-FOTO Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite de...

VIDEO-FOTO Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite de preșcolarii Grădiniței Nr. 1 Focșani la Parohia Vităneștii de sub Măgură

Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Focșani, prin boboceii grupei mari, coordonați de doamnele educatoare Bratu Raluca și Popa Ileana, în parteneriat cu Biserica Vitănești, prin preotul paroh Cioarec Fănică si preot conslujitor Cioarec Ciprian, și Grădinița Vitănești, au sărbătorit Înălțarea Domnului, sub sloganul ”Lăsați copiii să vină la mine!”. „Puterile cerești au cântat fără schimbare lauda cea întreit sfântă” Preasfintei Treimi, pentru că ”şi după întrupare Te-au cunoscut pe Tine, Doamne (Iisuse Hristoase), ca pe Fiul, Cel Unul-Născut din Tatăl”.

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înălţarea Domnului la 40 de zile de la Înviere în joia din săptămâna a 6-a de după Paşti, care anul acesta este astăzi, 13 iunie. În Biserica Ortodoxă Română, această zi este închinată şi cinstirii eroilor neamului. Astfel, preșcolarii au spus poezii și au cântat, fiind primiți cu brațele deschise de preoții Parohiei, care le-au oferit căldură, binecuvântare și daruri cu inimă deschisă. Vizita la biserică a fost o oportunitate minunată pentru cei mici de a învăța mai multe despre tradițiile religioase, de a participa la o experiență spirituală și de a se conecta cu valorile spirituale ale comunității lor.

Cadrele didactice și-au exprimat recunoștința profundă față de preoții parohiei și pentru primirea caldă și pentru darurile oferite micuților preșcolari. De asemenea, le-au mulțumit din suflet părinților pentru sprijinul lor deplin în această inițiativă educațională, care oferă copiilor oportunități neprețuite de învățare și dezvoltare personală. Aceste experiențe rămân adânc înrădăcinate în inimile și mințile copiilor, contribuind la formarea lor ca oameni cu valori și înțelepciune. (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Focșani)


ARTICOLE SIMILARE


- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu