duminică, septembrie 29, 2024
AcasăActualitateAproape 100 de candidați vrânceni au lipsit de la proba de Limba...

Aproape 100 de candidați vrânceni au lipsit de la proba de Limba română a Evaluării Naționale

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a, sesiunea 2024, la Limba și literatura română. Au fost prezenți 2637 de candidați dintre cei 2730 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Vrancea, reprezentând 96,59%.

Prima probă a EN s-a desfășurat în condiții optime, nu s-au înregistrat tentative de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi  publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Joi, 27 iunie 2024, va avea loc proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie 2024, până la ora 14.00 (la centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie 2024 (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 4 iulie 2024 (în intervalul orar 8.00 – 12.00), la centrele de examen. Contestațiile se pot depuse/ transmise și prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidații minori, cererea de contestație este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Contestațiile se vor soluționa în perioada 4 iulie – 9 iulie 2024. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie 2024.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă scrisă. (sursa: ISJ Vrancea)

spot_img

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu