vineri, septembrie 20, 2024
AcasăSocietateFOTO Vacanță în siguranță, cu elevi, profesori, părinți...

FOTO Vacanță în siguranță, cu elevi, profesori, părinți și polițiști

În cadrul campaniei „Împreună pentru o vacanță în siguranță”, desfășurată în perioada 29 iulie – 01 august 2024 la nivelul județului, polițiștii vrânceni au desfășurat 22 de activități informativ – preventive, ce au avut ca principal scop siguranța elevilor în perioada vacanței școlare. Beneficiarii activităților desfășurate, aproximativ 900 (elevi/preșcolari, cadre didactice și părinți), aflați în tabere, grădinițe și la sediul unor instituții inițiatoare de proiecte de vară pentru copii, au aflat de la polițiști cum pot evita să fie implicați în evenimente nedorite, precum accidente rutiere, în special atunci când deplasarea se face pe bicicletă și plecări voluntare de la domiciliu.

Cu elevii mai mari, polițiștii au abordat aspecte care țin de prevenirea traficului și consumului de substanțe psihoactive, prezentându-le pericolele la care se expun în aceste situații, dar și cum ar trebui să procedeze pentru a nu deveni, în mod involuntar, victime ale consumului de droguri. Cei mai mici au fost învățați să comunice cu părinții, bunicii și cadrele didactice ori cu alte persoane de încredere, inclusiv cu polițiștii, atunci când se află în situații de pericol ori dacă au cunoștință despre fapte antisociale.

La activități s-a relaționat, de asemenea și cu părinții, cărora le-au fost oferite pliante cu recomandări, pe care aceștia să le aducă în atenția celor mici, astfel încât să contribuim „Împreună pentru o vacanță în siguranță”, iar copiii să nu devină victime ale infracțiunilor. Activitățile informtiv-preventive vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe timpul vacanței școlare. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu