sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăStiri InternePoliția în acțiune în mediul rural

Poliția în acțiune în mediul rural

Aproximativ 200 de sacțiuni contravenționale aplicate, 6 permise de conducere reținute, 4 certificate de înmatriculare retrase, precum şi 145 conducători auto sancţionaţi pentru abateri la normele rutiere, rezultatele unor acţiuni desfăşurate în intervalul 03 – 04 august a.c., în mediul rural.

În perioada 03 – 04 august a.c., polițiști din cadrul secțiilor de poliție rurale Nănești și Tulnici au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona rurală. Efectivele angrenate au acţionat punctual, pentru prevenirea şi combaterea comiterii de fapte cu violenţă în mediul stradal, furturi, precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei. În cadrul acțiunilor au fost legitimate 259 de persoane, au fost verificate 192 de autovehicule, 17 unități economice, 7 pensiuni și 11 producători agricoli.

Polițiștii angrenați în activități au verificat agenții economici, în ceea ce privește respectarea prevederilor legale care reglementează activitatea comercială cu produse alimentare și nealimentare, comerțul de băuturi alcoolice și de țigarete, dar și respectarea obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Astfel, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei și a fost dispusă confiscarea sumei de peste 200 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 145 din 21 octombrie 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale.
Pentru încălcarea normelor Legii nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe au fost aplicate 11 sancțiuni, iar alte 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la Legea nr. 61/1991, H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și alte acte normative.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterniare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu