vineri, septembrie 20, 2024
AcasăFocsaniConsilier local, purtător de brățară electronică de monitorizare / Fosta soție îl...

Consilier local, purtător de brățară electronică de monitorizare / Fosta soție îl acuză de hărțuire și agresiune

O focșăneancă își acuză fostul soț de hărțuire și agresiune. Ea a apelat de mai multe ori la oamenii legii pentru ca fostul soț, consilier local în Focșani, să o lase în pace. Un dosar penal de agresiune a fost deschis chiar la sfârșitul săptămânii trecute. Tot atunci, femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului și montarea unui dispozitiv de monitorizare electronică. Mai mult femeia susține că fostul soț i-ar fi montat pe autoturism dispozitive gps pentru a-i urmări orice deplasare. ”Îmi dă mesaje, mă urmărește continuu, vine după mine și când sunt cu copilul, vorbește foarte urât (a mai fost un ordin de protecție în 2021, când s-a demonstrat cu probe audio-video violența psihică asupra mea).
Obosită de toate șicanele astea, am hotărât să-mi verific mașina la un service (am mai avut în trecut două dispozitive gps, dar pentru care nu am depus plângere, crezând că se va liniști de la sine). Acum am mers la service în Focșani, unde s-a constatat prezența acestui gps. A ajuns poliția la fața locului, s-au făcut poze, un criminalist a ridicat gps-ul și l-a sigilat. S-a întocmit dosar penal pentru hărțuire, s-a solicitat ordin de protecție și s-a dispus montarea unui dispozitiv de urmărire tip brățară asupra agresorului.”, ne-a transmis, zilele trecute, femeia hărțuită de fostul soț.

Potrivit IPJ Vrancea, în primele zile ale lunii august s-au emis 3 ordine de protecție provizorii, în cadrul cărora, ”în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (1) din Legea nr. 217/2003 Rep., față de agresori au fost dispuse una sau mai multe măsuri, din cele enumerate mai jos:
– evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
– reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
– obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, astfel cum sunt definiţi potrivit prevederilor art. 5, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
– interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
– obligarea agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

În conformitate cu prevederile art. 34 din Legea nr. 217/2003 rep ., ordinele de protecție provizorii au fost înaintate, pentru confirmare, către parchetul de pe lângă judecătoria competentă, în a cărei rază teritorială a fost emis, concomitent cu protejarea victimei, precum și pentru verificarea respectării de către agresori a măsurilor dispuse față de aceștia în cadrul ordinelor de protecție provizorii emise.”


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu