joi, septembrie 19, 2024
AcasăSocietateActivitate de educație a Serviciului Județean Anticorupție Vrancea pentru promovarea integrității

Activitate de educație a Serviciului Județean Anticorupție Vrancea pentru promovarea integrității

În vederea creșterii gradului de informare anticorupție, în data de 13 august 2024, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au desfășurat o activitate de educație pentru promovarea integrității în incinta unui punct de interes pentru cetățenii din municipiul Focșani, anume Promenada Mall – Focșani.

În acest context, la întâlnirea cu cetățenii prezenți în complexul comercial din municipiul reședință de județ, au fost promovate aspecte referitoare la activitățile specifice ale Direcției Generale Anticorupție în domeniul prevenirii și combaterii faptelor de corupție, rolul acestora fiind de a familiariza participanții cu specificul de competență al Direcției Generale Anticorupție, sporirea vizibilității instituționale, prezentarea infracțiunilor de corupție prevăzute de Codul Penal, precum și cunoașterea modalităților de sesizare a faptelor de corupție.

Astfel, ofițerii DGA – SJA Vrancea au stat de vorbă cu cetățenii despre modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, respectiv modalitățile de sesizare, promovarea Sistemului Call-center-ul anticorupţie – 0800.806.806, toate adaptate specificului vârstei participanților.

Activitatea de educație pentru promovarea integrității a fost desfășurată în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al Județului Vrancea, în cadrul campaniei Marți 13 – Ziua informării preventive, sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”. Ziua Informării Preventive este marcată de câte ori data de 13 se suprapune cu o zi de marți, printr-o serie de activități informativ-educative.

Cu această ocazie, au fost diseminate materiale preventive anticorupție  (flyere tip bancnotă “Zero corupție”) și li s-a recomandat cetățenilor să acceseze site-ul DGA scanând codul QR aflat pe bancnotă, în scopul informării cu privire la activitățile desfășurate pe linia prevenirii, descoperirii și sancționării faptelor de corupție.

Reamintim că la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciului Județean Anticorupție Vrancea, cu sediul în municipiul Focșani, strada Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, telefon 0237/207.129, e-mail vrancea.dga@mai.gov.ro. (Sursa: SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE VRANCEA)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu