joi, septembrie 19, 2024
AcasăAdjudDouă noi compartimente de specialitate la Spitalul Adjud

Două noi compartimente de specialitate la Spitalul Adjud

Începând de luna aceasta, Spitalul Municipal Adjud își extinde expertiza în servicii medicale.
Adjudenii vor beneficia de servicii medicale oferite la cel mai înalt nivel în cadrul noilor compartimente – Gastroenterologie și Dermato-venerologie.
Compartimentul Gastroenterologie – coordonat de doamna dr. Claudia Mihaela Vasiliu, medic primar gastroenterolog – oferă servicii de spitalizare de zi ce includ efectuarea de endoscopii și colonoscopii. De asemenea, efectuăm și biopsii, iar procedurile endoscopice pot fi făcute și cu anestezie. Totodată, pacienții cu patologii severe (ex: ciroze decompensate, boli inflamatorii intestinale în puseu) vor beneficia de servicii medicale și investigații imagistice specifice efectuate cu ajutorul echipamentelor moderne (tomograf computerizat, endoscopii, ecografii). Compartimentul Gastroenterologie dispune de 8 paturi pentru îngrijirea pacienților.
Compartimentul Dermatovenerologie – coordonat de domnul dr. Oliver Dan Ghenuche, medic specialist dermatovenerologie – dispune de 6 paturi în care pacienții cu afecțiuni specifice vor beneficia de servicii de spitalizare de zi sau spitalizare continuă. Avantajul înființării acestui compartiment constă în posibilitatea îngrijirii unor cazuri complexe în cadrul spitalului nostru. Până astăzi, pacienții care se prezentau la Spitalul Adjud cu afecțiuni din spectrul dermatovenerologie primeau îngrijiri specifice doar în ambulatorul integrat și, în funcție de complexitate, erau transferați la o altă unitate medicală.
Documentele necesare pentru internare sunt biletul de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, cardul de sănătate, buletinul, adeverință de salariat/talon de pensie/cupon ajutor social sau dovada co-asigurării. Pacienții sunt, de asemenea, sfătuiți să prezinte ultimele documente medicale (bilete de externare, scrisori medicale).
-Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor tubului digestiv și ale organelor anexe (esofagului, stomacului, duodenului, intestinului subțire, colonului, ficatului, vezicii biliare, pancreasului).
-Dermarto-venerologia este specialitatea medicala care abordează patologiile organului cutanat (pielea) dar și a mucoaselor accesibile și a fanerelor (păr și unghii) precum și infecțiile cu transmitere sexuală. (sursa: Spitalul Municipal Adjud)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu