vineri, septembrie 20, 2024
AcasăCulturăFocşani dă undă VERDE la TEATRU!

Focşani dă undă VERDE la TEATRU!

Festivalul Verde la Teatru revine cu cea de-a şasea ediţie, în perioada 21-25 august 2024, cu 5 zile pline şi peste 20 de activităţi culturale şi educative. Focşaniul dă verde la artă, la dans, muzică, fotografie şi teatru prin festivalul dedicat liceenilor, tinerilor şi familiilor. „Eşti NPC (non-player character) sau Main Character?” este tema în jurul căreia prinde viaţă evenimentul, pentru a îmbina atât slang tipic generaţiei Z, care este principalul beneficiar, cât şi îndemnul la introspecţie pentru ca elevii să se descopere, să realizeze pasiunile şi punctele forte şi pentru a acţiona întotdeauna cu autenticitate. „Am observat în rândul liceenilor şi chiar celor de o vârstă cu noi, o dificultate crescută în a face alegeri şi a rămâne fideli propriilor dorinţe şi pasiuni. Sperăm ca tema aleasă pentru această ediţie să rezoneze şi să fie înţeleasă de cei care se vor afla în public, dar şi de cei care vor întâlni întâmplător oricare dintre materialele noastre publicitare. Credem că este cel mai important că, indiferent de alegerea pe care o faci în situaţiile mai uşoare ori mai dificile acestea să reflecte cât mai bine personalitatea fiecăruia şi să aibă toţi tinerii curajul de a acţiona şi de a munci pentru scopurile lor”, spune Andreea Rânghianu, preşedinta Asociaţiei Verde la Teatru.

Ateliere de teatru, stand-up, coregrafie, scenaristică de film, dans, fotografie şi muzică la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, spectacole de teatru diverse, cu trupe de la 2 la 16 actori, pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, ateliere şi piese de teatru pentru copii, dar şi proiecţii de film românesc într-unul dintre cele mai îndrăgite parcuri din oraş, Parcul Nicolae Bălcescu. Tot în Amfiteatrul din parc va susţine Alex Ştefănescu, prieten al festivalului din ediţiile anterioare, un concert în care va combina stand-up cu muzica cu versuri propriii, pline de umor şi educative. Echipa Verde la Teatru promite o diversitate de activităţi şi experienţe artistice, potrivite inclusiv pentru cei mai mari. Iar cel mai important – intrarea este absolut gratuită la toate evenimentele, însă pentru piese de teatru şi ateliere este nevoie de rezervare în prealabil pe site-ul www.verdelateatru.ro.

Focşănenii sunt invitaţi să se alăture artiştilor în fiecare seară de festival. După spectacole, organizatorii vă dau întâlnire în Bălcescu pentru poveşti, destindere, pentru a simţi cu adevărat atmosfera festivalului. Programul spectacolelor de teatru este următorul:
– Double Fiesta (U.N.A.T.C.) – 21 AUGUST – 18:00 – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
– LUNGS (U.N.A.T.C.) – 22 AUGUST – 18:00 – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
– Lucruri mici şi extraordinare (U.N.A.T.C.) – 23 AUGUST – 18:00 – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
– Obiceiuri necurate (U.N.A.T.C.) – 24 AUGUST – 18:00 – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
– Arta (Restaurant Elisabeta) – 25 AUGUST – 18:00 – Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”
– Alice în ţara minunilor – 25 AUGUST – 11:00 – Parcul Nicolae Bălcescu (spectacol de copii)

„Suntem mândri şi nerăbdători să aducem în faţă tinerilor din Focşani filme de valoare româneşti, recunoscute la nivel naţional şi internaţional. Ne dorim ca, odată cu industria teatrului din România, acest festival să reprezintă o oportunitate pentru tineri de a se apropia şi de cinematografie”, spune Alex Mănăilă, vicepreşedintele Asociaţiei Verde la Teatru. Astfel, Parcul Nicolae Bălcescu va găzdui proiecţiile de film în aer liber conform următorului program:
– LIBERTATE (regia Tudor Giurgiu, 2023) – 22 AUGUST – 20:00
– METRONOM (regia Alexandru Belc, 2022) – 23 AUGUST – 20:00
– HORIA (regia Ana Maria Comănescu, 2023) – 24 AUGUST – 20:00

Duminică, de la ora 17:00, organizatorii au pregătit evenimentul „NeuroArt: Conexiuni Creatoare” susţinut de Rewire Yourself, în care arta şi neuroştiinţa se întâlnesc într-un mod captivant. Participanţii vor avea ocazia să observe pe un ecran, în timp real, cum reacţionează creierul atunci când se află într-o sală de spectacol. Veţi putea explora vizual cum emoţiile şi gândurile se reflectă în activitatea cerebrală, oferindu-vă o perspectivă unică asupra modului în care arta influenţează mintea umană. Festivalul se va încheia într-o notă memorabilă, cu un concert special susţinut de Alex Ştefănescu, duminică, ora 20:00, în Parcul Nicolae Bălcescu.

Anul acesta, festivalul Verde la Teatru se bucură de spijinul Primăriei Municipiului Focşani, al Teatrului Municipal Focşani, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Restaurantului Intim, Universitatăţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Pensiunea Laguna şi al Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea. De asemenea, festivalul şi activităţiile culturale nu ar fi fost posibile fără sponsorii proiectului, Beciul Domnesc, Simiz Fashion, The Gentlemen Bikers, Kristal, IDNA Power, Paco Supermarket, Rewire Yourself, Scorpion, Migami, Sempre Sano Catering, On Media Design, Floraria Petruţa, Branko, Electric SRL şi San Marco.

Intrarea la evenimente este 100% gratuită. Susţine şi tu educaţia non-formală şi donează către VERDE la Teatru. Detalii şi înscrieri pe www.verdelateatru.ro în secţiunea Program şi pe Instagram https://www.instagram.com/verdelateatru?igsh=c2FnbDF0dHdrNW5w. (comunicat de presă)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu