vineri, septembrie 20, 2024
AcasăStiri InternePrimele de carieră didactică și cele de carieră profesională vor putea fi...

Primele de carieră didactică și cele de carieră profesională vor putea fi folosite până în luna octombrie 2024 inclusiv

În această săptămână, Guvernul a adoptat o ordonanță pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum şi unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învăţământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile. Executivul a prelungit termenele de utilizare a acestor venituri. Potrivit noului act normativ, prima de carieră didactică și prima de carieră profesională, care se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie 2023, vor putea fi utilizate până în luna octombrie 2024.

Prima de carieră didactică are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competentelor educaționale și obținerea de performante școlare/universitare în procesul educațional. Prima de carieră profesională este asigurată pentru sprijinul personalului nedidactic, care are drept scop susținerea participării la cursuri de pregătire profesională, dar și pentru acoperirea unor nevoi didactice individuale.

Conform celor mai recente rapoarte de utilizare a sumelor aferente primelor de carieră didactică s-a constat că acestea nu au fost utilizate în integralitate, motiv pentru care s-a impus prelungirea termenului de utilizare a măsurilor de susținere  a activității didactice și profesionale pentru a asigura echitate pentru toți beneficiarii finali, indiferent de circumstanțele individuale care au putut afecta utilizarea primelor în termenul stabilit inițial. (sursa: Guvernul României)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu