La începutul acestei săptămâni, voluntarii cuziști și-au dorit să fie mai aproape de prietenii lor, tinerii de la Centrul Sf. Maria din Golești. Elevii de la CNAIC au înțeles faptul că pot înfrumuseța, măcar de sărbători, când nevoia de sprijin afectiv este mai mare, viața acestor adolescenți defavorizați.
Elevii de la clasele a VI-a A, a X-a G și a XI-a C, împreună cu profesoarele coordonatoare ale proiectului A doua șansă pentru viață, prof. Teodora Bentz, Livia Marcu, Loredana Diac și Elena Vișinescu au găsit surse de finanțare și au pregătit o surpriză pentru tinerii infestați cu virusul imuno-deficitar.
Prin urmare, beneficiarii acestui proiect au fost invitați la Happy Cinema, la filmul ales de ei, Power Ranger, și apoi la un restaurant din Carrefour, unde s-au bucurat de un meniu delicios. Nici ceilalți tineri, care au rămas la Centrul Sf. Maria, pentru că starea lor nu le permitea să se alăture celorlalți, nu au fost uitați. Au primit în dar o pizza caldă și sucuri de fructe.
Elevii de la CNAIC au adus zâmbetul pe buzele prietenilor asistați, dar gestul lor, poate, e prea mic, în comparație cu zilele nesfârșite, când acești tineri așteaptă ca cineva din afară să-și amintească faptul că sufletul lor are nevoie de mai mult, pe lângă sprijinul angajaților de la DJASPC Vrancea. De Sărbători ar vrea o familie, măcar una formată din prieteni, cuvinte frumoase, care să le dăruiască speranță, să clădească visuri și, de ce nu, să vină Iepurașul la ei. Voluntarii de la CNAIC le-au promis că nu-i vor uita. Proiectul A doua șansă pentru viață, derulat în parteneriat cu DJASPC Vrancea și Asociația Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor, propune în acest an școlar încă două activități: o vizită la mănăstirea Bucium, urmată de un picnic la mănăstirea Sihastru, de 1 Iunie, și o zi la mare, spre sfârșitul aceleiași luni. Coordonatorii proiectului mulțumesc partenerilor pentru sprijinul acordat.
În Săptămâna Luminată, voluntarii cuziști aprind lumina speranței
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -