joi, septembrie 19, 2024
AcasăPoliticaMarcel Ciolacu, reales președinte PSD / Șeful PSD, validat de PSD drept...

Marcel Ciolacu, reales președinte PSD / Șeful PSD, validat de PSD drept candidat la funcția de președinte al României

Astăzi, la Romexpo, s-a desfășurat Congresul Național al Partidului Social Democrat. Liderii PSD s-au întrecut în elogii la adresa lui Marcel Ciolacu și, în același timp, în atacuri la partenerul de guvernare – PNL. Realegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea PSD a fost o formalitate. Votul a fost electronic, pe o aplicație specială: 2253 de voturi pentru realegerea lui Ciolacu, 6 voturi împotrivă, 5 abțineri. Cei doi prim-vicepreședinți PSD aleși sunt Sorin Grindeanu (reales) și Daniel Băluță (primarul Sectorului 4). Băluță i-a luat locul Gabrielei Firea, care, supărată, nici nu a fost prezentă la congresul partidului. Marcel Ciolacu l-a menținut pe Paul Stănescu în funcția de secretar general. Președinte al Consiliului Național al PSD a fost desemnat Mihai Tudose (în locul lui Vasile Dîncu).

În această ședință s-a oficializat intrarea în PSD a unor persoane apropiate de partid, care au primit și funcții importante. Vicepreședinți pe domenii de activitate au fost aleși: Florin Jianu (ex-președinte al Patronatului IMM-urilor), pentru domeniul Antreprenoriat, IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Muncă şi Protecţie Socială, Gheorghe Şoldan, pentru Dezvoltare Regională şi Locală, Gabriel Zetea, vicepreşedinte pentru Administraţie şi Infrastructură, Vasile Dîncu, pe domeniul Afaceri Europene, Victoria Stoiciu este vicepreşedinte pe relaţia cu ONG-urile şi dialog social, Mihnea Costoiu, vicepreşedinte pe Educaţie, Elisabeta Lipă, vicepreşedinte pe Sport. Sunt și 8 vicepreședinți pe regiuni: Marian Neacşu, pe regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitriţa Glica, pe Centru, Corneliu Ştefan, vicepreşedinte pe Sud, Ionuţ Pucheanu, vicepreşedinte pe Sud-Est, Claudiu Manda, vicepreşedinte pe Sud-Vest, Laurenţiu Nistor vicepreşedinte pe regiune Vest, Emil Moldovan, vicepreşedinte pentru Nord-Vest, Dragoş Benea, pe Nord-Est.

Delegații la congres l-au votat pe Marcel Ciolacu și candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale: 2257 de voturi pentru, 4 voturi contra, 3 abțineri. Alegerile prezidențiale vor fi pe 24 noiembrie (primul tur) și pe 8 decembrie (turul al doilea).


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu