joi, septembrie 19, 2024
AcasăSocietateFOTO Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei...

FOTO Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani

Astăzi, militarii garnizoanei Focșani, împreună cu Asociația „Fiii comunei Obilești”, Asociația Internațională Pro-militari, Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Vrancea, Școala Gimnazială din Bordeasca Veche și reprezentanți ai comunei Tătăranu, au sărbătorit aniversarea a 101 ani a domnului locotenent-colonel (rtr.) Gheorghe SEBE. Considerat un veritabil erou al națiunii noastre, acesta a participat activ la eliberarea teritoriului românesc și la obținerea independenței statului român în contextul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu profund respect și recunoștință, îi aducem mulțumiri pentru curajul și sacrificiul de care a dat dovadă în slujba patriei. Este esențial să ne amintim de trecutul său glorios și să ne inspirăm din exemplul său remarcabil de patriotism. (sursa: Brigada 8 ROT ”Al. I. Cuza” Focșani)
La eveniment au participat, din partea Ministerului Apărării Naționale, șeful de stat major al
Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, colonelul Liviu Nedelcu, și reprezentantul
Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice ,,Alexandru Ioan Cuza”, locotenentul-colonel Danțiș Ion precum și președintele asociației ,,Fiii comunei Obilești”, domnul colonel (rz) Voicu Radu.
Veteranul de război Lt.col. (rtr) SEBE GHEORGHE a luptat pe fronturile celui De-al Doilea
Război Mondial în perioada 01.10.1944 – 01.06.1945 cu Regimentul 13 Artilerie, fiind încadrat pe funcția de servant. În anul 1998 a fost decorat cu MEDALIA ”CRUCEA COMEMORATIVĂ A CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL 1941-1945”, conform Decretului nr. 137/27.04.1998. Este cetățean de onoare al comunei Tătăranu, membru al Filialei Județului Vrancea al Asociației Naționale a Veteranilor de Război din anul 1991, iar după anul 1991, prin ordine succesive ale ministrului apărării naționale a fost avansat onorific la gradul de locotenent-colonel.
Ceremonialul ne-a oferit emoționantul prilej de a rememora câteva dintre faptele de eroism ale veteranilor de război, momente maxime de dăruire și sacrificiu pe care le-au demonstrat pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial. Cu această ocazie, șeful de stat major al Centrului militar zonal Vrancea ,,REGELE CAROL I”, i-a adresat în numele militarilor garnizoanei și centrului militar, urări de sănătate, viață lungă, bucurii și l-a felicitat pentru curajul și bărbăția cu care a înfruntat vremurile dificile ale războiului. (sursa: Centrul Militar Zonal Vrancea)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu